tag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post7075484898600535605..comments2023-11-02T11:28:55.648+01:00Comments on Krister i Beijing: Beijing's "Nationalrätt" #2Kristerhttp://www.blogger.com/profile/04001277498755163160noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-32315096551794654652011-05-18T19:58:55.137+02:002011-05-18T19:58:55.137+02:00Tack för tipsen!
Självklart med Pekinganka fast ka...Tack för tipsen!<br />Självklart med Pekinganka fast kanske lite dyrt i längden:) Tofun behöver serveras med något riktigt fettrikt. Här hemma är det självklart med äkta grädde (40%), äkta smör, fet crème fraiche, helfet majonäs, kokosolja virgin. Kan tänka mig att vi kan glömma mjölkfetterna i Kina, eller...? Vad finns det för bra fettkällor? Det blir kanske till att stoppa ner några tuber majonäs i resväskan. Scrambled ägg ovan lät hoppfullt eftersom ägg i alla former är bra. Dessutom kan vi ju äta ovanjords-grönsaker, så det lär väl bli en del Kinakål:)Lenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-82163711308513761872011-05-16T18:18:23.754+02:002011-05-16T18:18:23.754+02:00Borde inte "Peking Anka" vara en fullträ...Borde inte "Peking Anka" vara en fullträff ur ett LCHF-perspektiv?Kristerhttps://www.blogger.com/profile/04001277498755163160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-18859963224479442892011-05-16T18:12:37.177+02:002011-05-16T18:12:37.177+02:00Lena - det finns mängder med tofu att äta. Inte my...Lena - det finns mängder med tofu att äta. Inte mycket fett kanske men mängder av protein utan onödiga kolhydrater.Jojjehttp://www.inbeijing.se/bulletinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-64297987991561707452011-05-16T09:59:55.592+02:002011-05-16T09:59:55.592+02:00Så glad jag blev över spetten! Några måltider &quo...Så glad jag blev över spetten! Några måltider "räddade". Jag och mitt resesällskap, som åker till Beijing i september, äter nämligen LCHF (Low Carb, High Fat) och är lite bekymrade över hur det ska fungera med maten. Inget ris t ex!! Någon LCHFare som varit i Kina kan kanske dela med sig av sina erfarenheter. Tacksam för tips från alla och en var.Lenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-24321697145369988772011-05-15T08:35:33.049+02:002011-05-15T08:35:33.049+02:00Mmmmmm, de där spetten måste jag våga mig på :-)Mmmmmm, de där spetten måste jag våga mig på :-)Anniehttps://www.blogger.com/profile/05492374316911254401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-1903940751504152192011-05-14T20:46:38.493+02:002011-05-14T20:46:38.493+02:00När det gäller hygien på restauranger finns det ty...När det gäller hygien på restauranger finns det tyvärr många skräckhistorier. Min kolleger på miljö- och hälsa kan berätta minnen från våra svenska restauranger som får mig att tappa matlusten i flera dagar.<br />Men det man ska tänka på oavsett om man äter på en stor lyxrestaurang eller en gatuservering är att maten man får ska vara varm, riktigt het. Då vet man att den är ordentligt tillagad och inte har legat exponerad efter tillagning.Janhttp://kina.janfriberg.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-64863563062436825262011-05-14T16:13:56.400+02:002011-05-14T16:13:56.400+02:00Oj, det var en lurig fundering.
Både Huoguo (Hotpo...Oj, det var en lurig fundering.<br />Både Huoguo (Hotpot) och Pekinganka är nordlig mat, så jag tror inte sydborna håller med.<br />Jag skulle gissa att om man frågar runt i landet får man ganska olika svar. Kina har ju som bekant flera olika "kök". De flesta svarar nog sin egen lokala specialité. Jag har just frågat två Beijing-bor, och båda svarade Pekinganka.<br />Kanske 西红柿炒鸡蛋 "Scrambled ägg med tomat"? Det tycker jag man kan hitta på många ställen i landet, även om det nog är för "lantligt" för att tituleras "nationalrätt".Kristerhttps://www.blogger.com/profile/04001277498755163160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9196763957843822935.post-8296397657769949102011-05-14T15:35:29.311+02:002011-05-14T15:35:29.311+02:00Jag fick en fråga från en på jobbet om vilken som ...Jag fick en fråga från en på jobbet om vilken som var Kinas nationalrätt och de enda jag kunde komma på var antingen Pekinganka eller Hougou.<br />Vilken tycker du man kan kalla hela Kinas nationalrätt?LaoYounoreply@blogger.com