fredag 25 februari 2011

Att äta med pinnar som nybörjare


För många är den första upplevelsen att äta med pinnar lite fnittrig och mycket roliga skämt i stil med att pinnar är en bra bantningsmetod förekommer under denna måltid. Det är ganska roligt att se hur händerna på den ovana glider längre och längre ner på pinnarna och till slut ser det nästan ut som om han/hon äter med händerna och två långa pinnar sticker uppåt i stället för neråt. En del får aldrig riktigt kläm på hur det går till, och då är det ett problem.

Nu ska jag lösa detta problemet genom att presentera en metod som kan rädda matintaget för många förstagångsresenärer i Kina.

Metoden förutsätter dock en viss typ av ätpinnar. På de enklare restaurangerna upp till mellanklass är det vanlig förekommande att man får engångspinnar i trä. Dessa är tillverkade i ett stycke och sitter ihop i övre änden så det är tänkt att man ska bryta isär dem innan man börjar äta. Det är denna egenheten som man utnyttjar.

Det hela går nämligen ut på att INTE bryta isär pinnarna, utan i stället utnyttja fenomenet att de båda pinnarna bildar en form av fjäderbelastad pincett. Med denna pincett är det sedan betydligt enklare att greppa det man vill stoppa i sig. Kan man komma över att servitriserna fnittrar runt ens bord så kan denna metod dramatiskt öka matintaget på din premiärresa här i landet.

Som vanligt: Glöm aldrig var ni läste det först.

Så här ser många engångspinnar ut på Kinesiska restauranger. De sitter ihop i övre änden och man bryter normal isär dem innan man ska äta. Om man i stället inte bryter isär dem har man en turistanpassad pincett som även en nybörjare kan plocka en jordnöt med.

Så här elegant(?) kan det se ut när metoden används. Personen på bilden vill vara anonym så jag kommer aldrig att röja hennes identitet.

3 kommentarer:

  1. Ett annat knep jag sett på bussen här (de har ju små informativa reklaminslag på tv-skärmarna), var att ta fjädern från klädnypor och helt enkelt använda den till att få ätpinnarna att sitta ihop :)

    SvaraRadera
  2. Jag har sett att de ofta fäster ihop pinnarna åt barn, t.ex. på en del sushiställen i Stockholm. Annars känns det som att folk är ganska vana att äta med pinnar nu...

    SvaraRadera
  3. Inget problem.. Ta med kniv gaffel och en sked på resan..

    SvaraRadera