Jag skrivit det förut, och kommer att skriva det igen - Japansk oxfilé är så jä..la gott!
Nästan onödigt ofta går jag på olika Japanska ställen och överkonsumerar oxfilé.
铁板烧, som uttalas "tiěbǎnshāo", är mycket mer känt med sitt japanska uttal "teppanyaki". Det betyder kort och gott att steka på järnplatta. I restaurangform så brukar man sitta runt stekbordet och beskåda kockens stekshow, vilket blir halva nöjet. Japansk oxfilé gör sig perfekt i teppanyaki-miljö.
En mycket bra restaurangkedja som specialiserat sig på teppanyaki är "Tairyo". Tairyo har fyra restauranger i Beijing, och finns även i flera andra Kinesiska städer. Här körs den komfortabla affärsmodellen att man får beställa hur mycket mat och dryck man vill för 168 RMB per person.
Tairyo: 朝阳区亮马桥路甲46号, tel: 64612336 (Nära Lufthansa center utanför nordöstra 3:e ringvägen)
I går lyckades jag med det hittills omöjliga projektet att samla mina västerländska Beijing-bekanta på samma plats vid samma tid, och det blev just på Tairyo. Vi klämde i oss en hel del oxfilé, och använde ibland även det praktiska uttrycket "zàilái píjiǔ",再来啤酒, ("igen-komma-öl")
Magnus, Anna, 解 (Xiè), Ernie....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar