lördag 18 juni 2011

Vad ska jag göra?


Jag har problem!

Jag känner att jag har hamnat i en återvändsgränd med min blogg. Som ni som har följt mig vet har jag nu flyttat tillbaka till Sverige igen efter några år i Beijing. Jag tycker jag har haft en ganska tydlig och rak linje var det gäller innehållet i denna blogg, och jag känner stora problem att bibehålla den nivån nu när jag är på "fel sida" av jorden. Den senaste tiden har ju som bekant frekvensen av mina inlägg dalat dramatiskt.

En hel del tid har jag lagt på att försöka komma på hur jag på ett seriöst sätt kan få bloggen att leva vidare, men jag har ingen riktigt bra ide. Att sitta på distans och berätta om vad som händer i Kina är svårt att göra på ett trovärdigt sätt. Det går helt enkelt inte att fortsätta på den tidigare linjen.

Så vad ska jag göra?

Låta bloggen dö, eller fortsätta med några få halftaffliga inlägg någon gång ibland? Eller göra en förändring av inriktningen?

Kanske har du som läser detta någon form av verksamhet där denna blogg skulle kunna bli en bidragande del. Jag har en hel del läsare, och en ganska betydande del av de som gör Google-sökningar angående Kina hamnar här, så jag tror nog det skulle gå att göra en bra nystart av bloggen med någon lämplig samarbetspartner.

13 kommentarer:

 1. Kina från ett svenskt perspektiv?
  Kalmar är väl ganska Kina-fokuserat????
  Låt inte bloggen försvinna bara. Finns alldeles för många tips här till nästa Kina-tur....

  SvaraRadera
 2. Så du ska stanna i sverige? för alltid eller komma tillbaka till kina? jag hoppas du fortsätter att skriva för jag tittar ofta in på din blogg och gillar ditt sätt att skriva....
  Bor du i kalmar nu?

  SvaraRadera
 3. Det vore väldigt tråkigt om bloggen dör. Den är ju dessutom en guldgruva av information för den Kina-intresserade. Men visst kan jag förstå dilemmat... Intressant idé att hitta en samarbetspartner! Kanske leta efter någon aktivt? Annars tycker jag att du kan behålla temat, men kanske satsa på bra men mindre frekventa inlägg, eftersom jag gissar att det är svårt att hålla samma uppdateringsnivå. Låt den inte försvinna bara!

  SvaraRadera
 4. Kul att ni uppskattar det jag skriver. Jag ska nog komma på något att göra av formatet. I vilket fall som hällts så kommer den att finnas kvar som informationsdatabas, men jag hoppas att även kunna få lite action på uppdateringarna.

  Ja, nu bor jag i Kalmar, men det finns en stark vilja inom mig att återvända till Kina, så i någon form kommer jag att återvända. Fortfarande öppet när och hur, och jag lär inte skriva så mycket om mina planer förrän det är helt bestämt - sådan är dessvärre jag. ;-)

  SvaraRadera
 5. Att blogga från Kalmar är inte helt fel! Följer gärna ditt liv från en svensk horisont!

  SvaraRadera
 6. Hej, Va inte så svensk så att allt måste vara de ena eller det andra. Skriv när du har lust. Jag har förslag på ett ämne. Dina erfarenheter av Kinesiska uppförande koder. Vilka missar du har gjort etc. Gärna en lista på koder som är bra att kunna. Ett annat ämne kan bara olika missförstånd. Sådant är alltid kul.

  SvaraRadera
 7. Du kanske ska sammanställa ditt material och skriva den ultimata guiden till Peking, kanske som undersida till din SveDrake-sida ;-), och gärna med en utskrivbar pdf som man kan ta med sig när man åker dit.

  SvaraRadera
 8. Lennart
  Ja kanske, men inte i "Krister i Beijing"-formatet. Kanske kan min Twitter heta "Krister i Kalmar"

  Markus
  Jag är lite "kantig" och har svårt att komma ur en given definition som ni märker. Jag har redan skrivit en del av det du söker, och du hittar det om du klickar på etiketten "Kultur".
  Jag lägger även ditt förslag i "att fundera på"-lådan.

  LaoYou
  Jag har definitivt funderat i dessa banorna. Har även fått liknande förslag från andra håll. Jag funderar vidare...

  SvaraRadera
 9. Jag läser några Kina bloggar och din är enligt mig bäst. låt den inte försvinna och dö.../Erik

  SvaraRadera
 10. Hej krister! Din blogg är ju bara bäst! Du få absolut inte sluta! Jag ska själv börja blogga om Kinesisk mat. Ska åka denna veckan. Kommer att skicka länk till dig senare och vill gärna höra din proffessionella opinion =)

  SvaraRadera
 11. Erik
  Stor Tack, kommentarer som denna värmer.

  Shu-yee
  Stort Tack även till dig.
  Jag kommer att läsa din blogg

  SvaraRadera
 12. Jag antar att du har kontakt med kineser som lever i Sverige? Vore intressant om hur de upplever VÅR kultur, mat, trafikbeteende ;-) etc! Varför de kommit till Sverige? Vad de tycker om att leva på distans från familj o släkt? Fö håller jag med de andra, din blogg innehåller för mycket insikt o intressant för att släppa! Fortsätt! Stephan

  SvaraRadera
 13. Stephan
  Det kan nog gå att göra något intressant av din ide. Tack!

  SvaraRadera