söndag 6 januari 2019

Epilog


Denna blogg bildades 2009 då jag flyttade till Beijing och skrev nästan varje dag. Vid sin storhetstid fram till 2011 var den Sveriges mest lästa privata reseblogg, och bloggen var sannolikt då nätets mest kompletta svenskspråkiga informationssamling om Beijing.

2011 flyttade jag hem till Sverige igen, men jag återvänder till Beijing några veckor varje år. Huvudsakligen bosatt på distans är det dock helt omöjligt att skriva en seriös blogg om staden med den ambitionsnivån jag hade, men jag har ändå fortsatt att fylla på med lite ströinlägg under åren.

Beijing är en stad under så extremt snabb förändring att om man är borta under ett år så är det alltid vid återvändandet så påtagliga förändringar att det är svårt att inte häpna. En inte obetydlig del av det jag tidigare skrivit är idag mer eller mindre inaktuellt, men det finns naturligtvis även en hel del som består. Var det gäller t ex priser, restauranger, trender och teknik så kan ni betrakta bloggen som inaktuell. Däremot vad det gäller historia, och de historiska sevärdheterna så duger den nog hjälpligt fortfarande som informationskälla.

Jag kommer sannolikt inte skriva fler inlägg i denna blogg. I mån av tid skriver jag fortfarande om Kina, men nu huvudsakligen på Wikipedia. Här kan ni läsa om vad jag skapat på svenskspråkiga Wikipedia. 


En vy från Beijing januari 2019. Ingen av dessa hus fanns när jag bodde i staden, och fotot kommer snart att vara inaktuellt igen.

8 kommentarer:

 1. Tack för att jag har fått följa din intressanta blogg under alla år! Imponerande jobb du gör för Wikipedia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tack för en fantastisk blogg som under åren bidragit till många härliga minnen vid mina 4 resor till Beijing - en stad jag upptäckt på djupet tack vare dig!

  SvaraRadera
 4. Michelle Lindqvist5 mars 2019 kl. 13:58

  Jag studerade i Beijing 2011 och bodde i Shanghai 2012-2013, så vill bara säga att jag verkligen uppskattat din blogg genom åren!

  SvaraRadera
 5. Jag hade denna blogg bokmärkt och läste alla inlägg när de publicerades där kring 2010. Har tittat in nån gång per år sedan dess och läst igen det jag missat. Jag har nog läst alla. 889 inlägg får jag det till. Tack för all gratis underhållning! Jag hoppas du låter bloggen ligga kvar.

  SvaraRadera
 6. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera