Första gången jag såg en Pizza som avvek från "standardlistan" var 1993 då jag hittade något så dramatiskt som "Kebab-Pizzza" (i Sverige). Efter det så började det ta fart i Pizza-menyerna och vart och vartannat ställe har sin egen "specialare" som ofta har något lokalt inslag.
I Beijing är Pizza-menyerna ganska traditionella, men nyligen hittade jag det som naturligtvis platsar som Beijing's lokala variant - hur konstigt de än låter.
烤鸭批萨, dvs "Peking-Anka-Pizza"
Det är ingen revolutionerande smak - mest lite kul.
Jag hittat denna Pizza på:
Scott's Family Italian Cuisine & Bar
41 Xingfucun road
幸福二村41号
tel. 6416-0600
"Peking-Anka-Pizza". Dessvärre hann jag börja gnaga på den innan jag fotade.
Anka är en mycket vanlig "ingrediens" i många rätter här. En ny favorit som jag hittat är något som kan liknas vid Taco eller "Kebab" fast med Anka-kött. Det äter jag nästan alltid till frukost nu för tiden. Lite dyrt dock - kostar ca 4 RMB (=SEK)
Ser inte så dumt ut! :) Jag åker till Beijing på söndag, och ser fram emot det något enormt! Undrar lite över vädret just nu - är det kyligt på kvällarna?
SvaraRaderaVälkommen till Beijing!
SvaraRaderaDagsstatus för vädret är att dagstid är som Svensk högsommar, ock kvällarna är lite svalt. För mig räcker det med en kavaj på kvällen.
Kul! Fast jag föredrar nog vanlig Pekinganka ändå ;)
SvaraRadera