onsdag 16 november 2011

Att bli "Svensson" igen


Efter att under några år i Kina sakta men säkert förvandlats till Kines håller jag nu efter snart tre månader i Sverige på att förvandlas tillbaka till en vanlig "Svensson" igen. Steg för steg håller jag på att skaffa de Svensson-attribut som jag inte har haft under mina år i Kina. Jag har börjat jobba, och har skaffat mig en fin lägenhet i centrala Kalmar som jag flyttar till om några veckor, så jag håller även på att handla inredningsdetaljer.

Naturligtvis håller jag så smått på att planera för nästa tripp till Kina, även om ingen biljett är inhandlad ännu. Då kommer det att bli bättre fart på bloggen igen ;-)
Som det är nu finns det varken tid eller inspiration för ett högfrekvent bloggande eftersom jag lite präktigt har ambitionen att innehållet i varje inlägg ska ha någon form av tyngd - vilket man dessvärre inte kan säga om detta. ;-)

Varje dag sitter jag nu 2 timmar och 30 minuter bakom ratten, och en höjdpunkt (bortsett från ljudböcker) är att varje dag bevittna solens upp och nergång, vilket just nu i tiden sammanfaller med mina resor till och från OKG.

18 kommentarer:

 1. Läcker bild av något så vardagligt som att åka fram och tillbaka till jobbet! ;)

  SvaraRadera
 2. Det talas mycket om handsfree vid telefonering men aldrig vid fotografering.

  SvaraRadera
 3. Jag kan avslöja att det krävdes lite arbete för att få en bild som dels inte var allt för suddig och även hade lite innehåll.

  Jag körde "handsfree" - och då syftar jag på ratten. ;-)

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Hahahahah,ok,jag imponerad av bilden.

  SvaraRadera
 5. En fin bild. Kan väl vara ok med Svenssonliv ett tag, eller hur?

  SvaraRadera
 6. Flytta tillbaka till Kina. Mycket roligare

  SvaraRadera
 7. Elisabeth,
  Ja - "ett tag"

  Daniel
  Jo, Vi får väl se när det blir. ;-)

  Mvh

  SvaraRadera
 8. Hej Krister,

  Tack vare din blogg så har jag ganska klart för mig hur jag,tjejen och vår dotter ska spendera våra 5 dgr i Peking. Bla blir det att gå på Eko-resturangen där man kan dricka grön-öl för att käka peking-anka istället för ngn av kedjorna, det blir nog på julafton vi går dit. Jag var bara nyfiken. Kan man även köpa dessa gröna krukor på flaska eller burk ? Vore häftigt att ta med lite grön bira

  http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/12/gron-ol.html

  Tack för inspirationen och en bra blogg.

  //

  Pajen

  SvaraRadera
 9. Pajen,

  Kul att jag bidragit till er med inspiration.
  Ni kommer att få en mycket trevlig jul på XiSanQi Eco-garden. Jag föreslår att ni ber hotellpersonalen att ringa till restaurangen för att ordna en tydlig vägbeskrivning, och även ta med telefonnumret till restaurangen i taxin för säkerhets skull.
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2011/03/xisanqi-eco-garden-restaurant.html

  Jag tror inte det går att köpa hem denna öl på flaska då jag bara har sett den på fat, men ni kan ju alltid fråga. Det finns en liten affär inne i restaurangen där det möjligen kan finnas.

  Mvh

  SvaraRadera
 10. Det som slår mig mest med detta inlägg är den hastighet du färdas i. 83 km/h på en 100-väg. Du är inte bara en Svensson utan en Gubbsvensson.

  MVH

  Vattenmannen

  SvaraRadera
 11. Vattenmannen,

  Nu ska vi inte glömma att jag ägnade mig åt avancerad fotografering i kombination med bilkörning. Då bör man sänka hastigheten med 15 till 20 procent.

  Mvh

  SvaraRadera
 12. Är d så att bloggen kanske ska läggas på is ett tag?? och tas upp när du befinner dig i Kina igen...

  Så slipper man titta in här varje dag för att mötas av en icke uppdaterad blogg...

  Jag saknar dock bloggen ifrån tiden du bodde i Kina!!

  SvaraRadera
 13. Anonym,

  Smickrande att du saknar bloggen från den högaktiva tiden. Det gör jag också. ;-) (och jag hoppas den ska bli så aktiv igen en dag)

  Visst håller bloggen på att kallna, men jag vill inte räkna den som helt nerfrusen ännu. Just nu är jag definitivt i en skrivsvacka, men den varar nog inte för evigt.

  Mvh

  SvaraRadera
 14. Hej Krister, har berömt dig för bloggen förut men kände för att visa min tacksamhet ytterligare en gång. Jag är en tjej som rest mycket till Kina och även kommer flytta dit snart, och jag skojar inte när jag säger att jag läst igenom din blogg säkert 4 gånger. ALLA inlägg. Har fått hur många bra tips som helst och lärt mig massor, brukar läsa igenom den ibland när jag saknar Kina lite extra mycket he he. Och nu när du inte uppdaterar får man roa sig med gamla inlägg. Hoppas du börjar blogga snart igen! Ha de bra!

  SvaraRadera
 15. Anonym,

  Jag blir helt ärligt mycket rörd när jag läser vad du skriver. Tack så mycket för komplimangerna.

  Stort lycka till med din flytt till Kina, så får vi se om vi kanske ses där någon gång. ;-)

  Mvh

  SvaraRadera
 16. Krister; Tack så mycket :)
  Jag kom dock på att jag har en fråga som du kanske kunde hjälpa mig svara på. Jag försöker få kläm på det här med visum, jag ska jobba som engelsklärare och antar att det är ett F visum får skaffa (Z visum är tydligen "omöjligt"?)
  Måste jag skaffa F visum INNAN jag åker till Kina? Jag har nämligen inte fått jobbet än, ska ha en intervju i januari och vore därför konstigt om företaget skulle förse mig med visum innan jag åkt dit...
  Dessutom, är det möjligt att åka in i landet på turistvisum och sedan få F visum? Eller måste det fixas utanför Kina? Hur går det till? Supertacksam för svar!!

  SvaraRadera
 17. Som du skriver så krävs det en del för att få Z-visum. Inte minst ett anställningsavtal eller motsvarande. Jag är helt "100", men eventuellt krävs det Z-visum för att det ska vara tillåtet att ta en anställning i Kina. Dock är jag inte helt säker.

  F-visum är till för tillfälliga affärsrelationer, dvs för personer som jobbar i "utlandet" och är i Kina för att göra affärer. Dvs träffa kunder eller leverantörer. För att få F-visum så måste du ha en inbjudan från ett kinesisk företag.

  Om man åker in med L-visum (turist) så är den vanligaste metoden att man åker till Hongkong för att "uppgradera".

  Ledsen att mitt svar är lite svävande och inte komplett, men jag hoppas det hjälpte dig på något sätt.

  Kanske är det någon läsare som vet mer om detta?

  Mvh

  SvaraRadera