fredag 5 mars 2010

LAN Club


Det finns gått om flådiga ställen i Beijing, och LAN Club, 兰会所, är definitivt ett av dessa. LAN Club har ett komplett nöjeskoncept med en kombination av restaurang, bar, lounge och nattklubb med levande musik.

Hittills har jag bara besökt LAN Club på dagstid, så jag kan inte recensera nattlivet. Det som verkligen utmärker stället är att det är stort, och EXTREMT designat på något märkligt sätt så att det är svårt att sätta fingret på om det är klassiskt eller modernt, men det klassiska överväger. Tex är stora delar av taket klätt av tavlor, och här och där står, eller hänger, det stora tavlor mot väggarna, som vid en närmare titt visar sig vara TV-skärmar som sakta och sobert ändrar motiv.

Hela stället andas "svindyrt" men det är överkomligt med en västerländsk plånbok. De vanligaste drinkarna kostar 70 RMB, och maten och övriga dryckerna håller ungefär Svensk restaurangklass i prisläget, men visst tillhör stället det övre prisskiktet i Beijing.

Servicen lever inte upp till vad man kan förvänta sig på ett ställe av denna klass, så här finns det en del att förbättra. Detta är för övrigt ett återkommande fenomen på många av de finare ställena i Beijing: Mycket vackert - men lite tafflig service. Menyn innehåller rikligt med rätter i både Kinesisk och Västerländsk stil, så alla kan nog hitta något som passar.

Huvudanledningen till att komma hit är utan tvekan för att uppleva den speciella miljön. LAN Club tar upp hela fjärde våningen till basen för de båda läppstiftsformade tornen som står precis söder om Sidenmarknaden, precis vid tunnelbanestationen Linje 1/YONGANLI.

4/F Twin Tower, B12 Jianguomen Waidajie,
建国门外大街B12双子座大厦4层
Tel: 5109-6012/13

Notera tavlorna i taket, och den "levande" tavlan på väggen.

LAN Club har många privata VIP-rum för enskilda middagar i Kinesisk anda.

Toaletterna på LAN Club är riktigt coolt designade, där det även finns en fåtölj med dagstidning.

2 kommentarer:

 1. Den extrema designen kommer från Philippe Starck.
  Han har även designat "Felix bar" högst upp på Penisula Hotel i Hong Kong.

  Båda värda fler än ett besök.

  När jag var på Lan för ett år sedan så åt jag krokodil. Det upplevdes ungefär som extra goda revbenspjäll, fast till ett helt annat pris förstås.

  Pilippe Starck lämnar inget i inredningen ogjort.

  SvaraRadera
 2. Hej, kolla gärna in min sida Smultronmoja för fler Peking tips.
  www.smultronmoja.se
  Jag tipsar tex om underbara Kagen
  http://smultronmoja.se/2010/02/teppanyaki-i-peking/

  hälsn Charlotte

  SvaraRadera