onsdag 18 april 2012

Vardagslyx


Jag kommenterade nyss i en annan blogg fenomenet att vi bloggare ofta vill försöka framstå som obekymrade livsnjutare, så vi förskönar gärna vår tillvaro en aning(!?) i inläggen. Här kommer ännu ett av alla mina bidrag inom denna kategori:

För det banala priset av 15 RMB, (dvs ca 17 SEK), så händer det att jag kostar på mig ett litet "komfortpaket" på en av de lokala frisörsalongerna i norra Beijing. För dessa pengarna så ingår hårtvätt, överkroppsmassage, te och godis. En liten avkopplingsstund som man kan lyxa till det med när man har tid.
Vill man, så kan man ju även t ex passa på och klippa sig när man är här, men då ökar totalkostnaden till 28 RMB, dvs över 30 kr, så det är inte alltid man gör sådana utsvävningar.

En del salonger gör det lite roliga konststycket att schamponera håret när man sitter i frisörstolen utan att man behöver gå till "tvättavdelningen". De duttar på schampo och vatten i små portioner på toppen av huvudet och till slut är hela huvudet inschamponerat utan att det har droppat något vatten på axlarna.

Te och godis som extra "krydda"

6 kommentarer:

 1. Härligt! Jag som gått och väntat på att det här skulle bli en "livsnjutarblogg" :)
  Nu förväntar jag mig ju i framtiden en massa snygga inlägg på te i glamorösa koppar i soluppgång/solnedgång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det framgår av bilden hur du njuter av det hela.;-)

   Radera
 2. Man ska ha mycket hår som du för att kunna njuta det här, asså.

  /Amoal

  SvaraRadera
 3. Första gången jag klippte mig i Kina blev jag faktiskt lite orolig. Jag fattade inte först vad som var fel, men medan jag låg i hårtvätten gick det långsamt upp för mig att alla i personalen var blinda. Det kändes inte helt optimalt för en frisörsalong...

  Det visade sig till slut att frisören som klippte mig faktiskt kunde se. De andra arbetade främst i massageavdelningen och hjälpte bara till med hårtvätten.

  Fast under några minuter kändes det som om jag var huvudpersonen i en surrealistisk film. Att salongen hette "Merry Christmas" och var dekorerad med bilder av jultomten gjorde inte saken bättre.

  SvaraRadera
 4. @Sandra

  Om du, eller någon annan, är intresserad av historiken bakom "Blind Massage" så har jag skrivit lite om det här:
  http://kristeribeijing.blogspot.se/2009/11/massage.html

  Mvh

  SvaraRadera