lördag 2 augusti 2014

Beijing Double Happiness Courtyard Hotel


Jag har sedan länge haft hotellet Beijing Double Happiness Courtyard Hotel på min "att besöka lista" av hotellen i Beijing och nu äntligen har det blivit en bokning. Beijing Double Happiness Courtyard Hotel är av typen "Courtyard Hotel" och ligger helt oansenligt i en trång hutong lite öster om centrum. Det finns ganska många hotell av denna typen i Beijing, men det är inte så många som man hittar på de engelskspråkiga bokningssidorna.

Det som är speciellt med denna typ av hotell är att de i mycket hög grad är möblerade i traditionell kinesisk stil och byggda i klassisk hutong-stil med innegård, och Beijing Double Happiness Courtyard Hotel har gjort "all in" med det traditionella konceptet. Alla möblerna i detta hotellet är in Ming- eller Qing-stil och dekoreringen följer samma stil. Detta hotellet är uppbyggt kring två små innegårdar, och de flesta rummen har sin entredörr ut mot gården.

Gården som numera är Beijing Double Happiness Courtyard Hotel var tidigare bostad för Ji Yun 纪昀 som bland mycket annat var Kinas krigsminister på slutet av 1700-talet.

Detta är inget billigt hotell och man hamnar lätt nära tusenlappen per natt. Jag betalade 1 300 SEK/natt, men det var för deras största rum.

Om man inte skräms av priset och vill ha ett boende som ger ett rejält tillskott av "kinesiska känsla" så tror jag att de flesta kommer att uppskatta Beijing Double Happiness Courtyard Hotel. 

Beijing Double Happiness Courtyard Hotel
No. 37, Dong Si Si Tiao, Dongcheng District
北京阅微庄四合院酒店
北京市东城区东四四条37号
+861064007762
http://www.hotel37.com/EN/

Vardagsrummet med "te-soffa"


Cindy sitter i "säng-lådan" i kejsarstil.


Även om rummen är klassiskt inredda så har de även den tekniska faciliteter man kan vänta sig av ett hotell i detta prisläget. Vårt rum hade t ex två TV och en dator. Dock har rumsarkitekten ansträngt sig för att teknikprylarna inte ska dominera möbleringen. Notera utförandet på telefonen ovan.

4 kommentarer:

 1. Tack för hotelltipset, nu börjar man ju längta tillbaka till Peking igen! Kul att du äntligen börjat skriva på Sveriges bästa Pekingblogg (och guide) igen - fortsätt så! ��

  SvaraRadera
 2. Haha double happiness -- är inte det ett kinesiskt cigarettmärke? Ett av de billigare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,

   Uttrycket "Double Happiness", eller på kinesiska "囍" / "双喜", används i en massa olika sammanhang i den kinesiska kulturen varav namn på cigaretter är ett. Det mest kända användningsområdet torde vara som bröllopssymbol. Notera dock att det kinesiska namnet på "Beijing Double Happiness Courtyard Hotel" (北京阅微庄四合院酒店) inte betyder "Double Happiness" på kinesiska vilken kan tyckas konstigt.

   Mvh

   Radera