söndag 15 november 2009

"M" med utsikt till Beijing


Kanske har du varit i Shanghai och ätit på "klassiska" och exklusiva M on the Bund med bedårande utsikt över Pudong's skyskrapor?

Nu i september öppnade M-gruppen även en restaurang i Beijing under namnet Beijing Capital M. Det går inte att hitta en motsvarande utsikt som i Shanghai här, men de har lyckats ganska bra ändå. Restaurangen ligger i Qianmen, 前门, precis söder om Himmelska fridens torg, och man har utsikt över de historiska byggnaderna på södra delen av torget i stället, vilket inte är så illa det heller.

Beijing Capital M är en rejält designad restaurang som trots sin placering inte har så många kinesiska spår invändigt. Allt följer huvudskligen de västerländska idealen för en lyx-krog. Med mina ögon är det inte lätt att hitta så mycket att anmärka på. Servicen, maten och miljön är av riktigt hög klass. Naturligtvis dyrt, men inte svindyrt. Huvudrätterna börjar strax under 200 RMB och förrätterna och desserterna ligger under en hundring, dvs som en "vanlig" restaurang i Sverige.

När jag nyligen besökte "M:et" var det snö, så vi satt naturligtvis inne, men detta kommer att bli en mycket svårslagen hit till våren när man kan sitta på uteserveringen och beundra utsikten ännu bättre än inifrån. När man ibland blir trött på den kinesiska maten är det riktigt behagligt att "lyxa till det" och käka på en fin väst-krog som denna.

Andra tunga alternativ om man vill ha extrem utsikt i Beijing är:
# China Grill, våning 66 på Park Hytt. Beijing's högsta restaurang med utsikt över CBD.
# Någon av restaurangerna på Pangu 7 Star Hotel med utsikt över den Olympiska parken.

För mer inför: http://www.m-restaurantgroup.com/
M - gruppen har även restauranger i Hongkong och Shanghai.

Beijing Capital M's uteservering med utsikt över södra Himmelska fridens torg.

Designad inredning i västerländsk stil med en aning av kinesisk touch, med tex levande eldar ger en riktigt mysig miljö på Beijing Capital M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar