tisdag 3 november 2009

Att sova på jobbet


Beijing är proppfull av små affärer i skokartongs-storlek som säljer lite av varje - oftast cigaretter, sprit och övrig dryck.

Det är mycket vanligt att denna skokartong även är hemmet för affärens ägare. Framåt kvällen drar de för något skynke för dörren och fönstren, och bäddar en säng på golvet. Ibland finns det ett litet hål i hyllan bakom disken där man kan krypa in, och där kan man ofta skymta en säng.

Min lokala "dryck-leverantör" utanför hotellet tillhör den gruppen som har sängen direkt bakom disken. När jag kommer in på morgonen och ska köpa en flaska juice till frukost, så händer det att han ligger i sängen och tar betalt utan att resa sig. Liknande även om man kommer sent på kvällen. Trångt boende kan man tycka - men de finns de som har det betydligt sämre.

Min lokala lokala handlare utanför hotellet. Ni ser sängen bakom disken där han ibland ligger ner och tar betalt. Notera även utbudet av cigaretter - och då är detta en mycket liten affär. Det påstås att var tredje cigarett i världen röks av en Kines, så kundunderlaget är stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar