torsdag 5 november 2009

Om Bloggen och framtiden


Den här bloggen startade i våras som en test, för att jag ville prova hur en blogg fungerar. Det visade sig vara ganska kul, så nu har det förvandlats till en rolig hobby för mig. Eftersom jag är en "kantig tekniker" så är några av de som känner mig förvånade att jag även är road av den lite "mjukare" genre som bloggskrivande är. (Samma personer är även förvånade att jag numera är språkstudent, vilket absolut inte matchar min "officiella" image)

Som den som läst ett tag har märkt, så försöker jag mixa Kinesiska anekdoter och egenheter med olika varianter av "turistinformation", kryddat med lite egna åsikter och upplevelser här i Beijing och övriga Kina. Allt i ett (förhoppningsvis) lättsmält, ibland lite roligt och kortfattat format. Jag skriver inte för mig, utan för Er - så har Ni åsikter/idéer om vad jag ska skriva om, så är ni naturligt vis mycket välkomna att ge förslag - Annars fortsätter jag i det tidigare spåret.

Jag har även fått ganska hyggligt med läsare - Tack för det alla Ni som står ut med mina stavfel! Tack även för alla roliga mail som Ni skickar till mig. Roligast av allt är kanske att jag träffat en del av Er "live" här i Beijing. (Nina o Jimmy, Anne S., Micheal H., Peter S.), så skicka mig gärna ett mail om Ni är "på plats" så kan jag göra listan längre.

15 kommentarer:

 1. Eftersom jag läser din blogg varje morgon gillar jag den såklart. Ta gärna upp "önskeämnen" från andra, det kan vara intressant det med!

  Sluta absolut inte upp med alla bra bilder du oftast har för att illustrera dina inlägg.

  Tack o hej
  //Karin

  SvaraRadera
 2. hej, hej,

  fortsätt på det tidigare spåret. gärna mycket shoppingtips därför jag snart ska till kina och shoppa järnet.

  SvaraRadera
 3. Du har hittat ett mycket bra format i hur du skriver din blogg. Informativ och underfundelig text med bildillustrationer gör den till ett stående inslag i min morgonrutin. Jag är faschinerad över att du hittar nya grejer att skriva om varje dag. Men å andra sidan har jag uppfattningen av dig att du är en vaken observatör, och då poppar säkert en del uppslag upp när du rör dig i stan (vet inte om jag skall skriva Peking eller Beijing så jag skriver "stan" ;o)
  En grej som jag kan passa på att fråga är vad du har för kursare med dig på språkkursen? Är det mest företagsfolk boende i Kina eller finns det fler ditresta "civila" som vill lära sig Kinesiska på plats?

  Ha en strålande dag.

  vänligen
  Tony

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag har läst din blogg ett tag nu eftersom min dotter studerar i Kina, och jag ska dit och hälsa på sista veckan i november. Hon läser i Jinan varför jag kommer vara där också men vi kommer självklart spendera ett antal dagar i Beijing först. Jag har fått en hel del trevliga tips som kan vara användbara via din blogg.

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Jag tycker du ska fortsätta som du gör, du skriver väldigt varierat och bra om livet i Beijing. Som tidigare läsare skrivit så håller jag med om att dina bilder fyller en vädligt bra funktion. Vi ska själva åka över till Kina i nästa år så det är mycket intressant att läsa om landet/staden från din synvinkel. Första hemsidan man går till när man öppnat jobbdatorn var morgon.

  SvaraRadera
 6. Håller med TonyG. Imponerande att du lyckas hitta nya ämnen varje dag. Hade själv en blogg som dog efter någon månad. Kanske är det lättare att få inspiration i en megastad än i "Fucking Åmål" där jag bor.

  SvaraRadera
 7. Din blogg är en av de få sidorna som jag känner mig tvungen att besöka varje dag.
  Fortsätt med det du gör, som opartisk betraktare, och tippsa gärna om roliga marknader som ligger lite utanför de vanliga turiststråken.

  SvaraRadera
 8. Älskar din blogg! /Gunnel

  SvaraRadera
 9. Riktigt trevligt att få följa ditt liv nere i Beijing. Jag är asienintresserad och själv bott i Thailand. Fortsätt i samma stil, gärna med bilder som förstärker dina berättelser. Det är de "annorlunda" inläggen om lustigheter och annat konstigt som är de roligaste att läsa.

  SvaraRadera
 10. Jag älskar din blogg!

  Som f d Beijingbo känner jag igen så mycket. Man får en riktig nostalgikick och längtar tillbaka.

  Kram
  Aspe

  SvaraRadera
 11. Smickrande läsning,
  Jag luffar vidare på min tidigare väg ;-)

  SvaraRadera
 12. Jag kommer resa till Kina som volontär till våren och planerar naturligtvis en tripp till Beijing också. Och inför det besöket kommer jag lusläsa din blogg - även de gamla inläggen! Fortsätt i samma stil! :-)

  SvaraRadera
 13. Tack för en roig, informativ och intressant blogg, kör på i samma stil.
  Jag har nu nästan kommit ikapp dig efter att ha läst ALLA dina inlägg det tog mig två veckor.
  Jag har aldrig varit i Kina/Beijing men jag kommer
  dit den 26/12.
  Så jag har en liten fråga, firas nyåsrsafton 31/12 på något vis i Bijing.

  SvaraRadera
 14. Hej Uffe,
  Välkommen till Beijing.
  För den stora massan av Kineser så är det "västerländska" nyåret inte så viktigt ur festsynpunkt. Det är inga stora offentliga fyrverkerier eller något sådant.
  Däremot är det mycket festligt på de västerländska barerna, så det är inga problem att ha en lång och livad nyårsnatt. Jag har själv en flerårig tradition att alltid vara i Beijing över årsskiftet.

  SvaraRadera
 15. Fortsätt som du gör nu! Själv tycker jag att dina språk-anekdoter är intressanta eftersom jag själv pluggar kinesiska.

  SvaraRadera