onsdag 25 november 2009

Huangguoshu, 黄果树 i Guiyang


Som jag nyligen skrev, så är Guiyang, 贵阳, ett av Kinesernas eget favoritresmål. Här finns flera ganska tunga attraktioner, varav två AAAAA-rankade turistmål (av Kina's totalt 66).

Guiyang's stolthet är, Asien's största och ett av världens mest kända, vattenfall: Huángguǒshù, 黄果树, som ligger två timmars bilresa från Guiyang centrum. Huangguoshu har flera olika fall efter varandra, varav vi besökte det mest kända. Eftersom vi hade BingBing med oss som känner alla inom turistbranschen, så blev vi guidade runt området av självaste högsta chefen för hela Huangguoshu.
Det är inte så mycket vatten i fallet nu på vintern, men det var ändå rejält vackert och storslaget!

Efter vattenfallet begav vi oss mot Dragon Palace, 龙宫, lónggōng, som är Guiyang's andra AAAAA-attraktion. Dragon Palace är en grotta som man måste besöka med båt då den är halvt vattenfylld. Invändigt är den mycket stor och belyst i en massa olika färger. Lite för många färger om jag får tycka till, men rejält pampigt ändå. Man fick nästan en religiös känsla när man gled fram i båten i de stora tysta "salarna" som aldrig någonsin sett solljus.

Huangguoshu's chef, jag, Anna, XiaoZhao och BingBing själv, framför Huangguoshu-fallet. Svart att se på bilden, men det finns en 134 meter lång grotta precis "bakom" fallet där man kan passera, och faktiskt känna på det fallande vattnet med handen.

Ingången till Dragon Palace, 龙宫, som man måste besöka med båt. Min mobil-kamera var för dålig för att ta acceptabla bilder inne i grottan.

2 kommentarer:

  1. När vi besökte Rörflöjtsgrottan i Guilin var det också mycket kulört belysning som nästan tog bort upplevelsen av den fantastiska grottan. De (kineserna)gillar säkert det färggranna mer än vi.

    SvaraRadera