tisdag 3 maj 2011

Att dricka med stil - ICHIKURA


I Beijing finns ett överflöd av flådiga barer i lounge-stil där miljön är minst sagt lyxig. Många av dem är hotellbarer, och jag tycker överlag att hotellen har de elegantaste barerna.

En riktig doldis var det gäller elegant drickande är den Japanska Whisky-baren ICHIKURA. Ichikura är visserligen känd bland de som läser expat-tidningarna där den t ex blivit utnämnd till "Best Whiskey Bar" i Beijing av "thebeijinger", men det är allt annat än ett ställe man bara råkar springa på då baren är nära på omöjlig att hitta utan guide. På södra väggen av Chaoyang-teatern 朝阳剧场 går det upp något som liknar en brandtrappa längs väggen som leder till en nära på anonym dörr som döljer den diskreta baren.

Ichikura är en mycket liten bar som bortsett från några privata rum bara är en inte allt för lång bardisk med barstolar. Hela baren är härligt Japanskt sober och lagom minimalstikt elegant. Kort och gott en mycket elegant bar utan att överdriva.

Det som är den riktiga styrkan är att det finns ett ordentligt sortiment av Whisky av alla inriktningar och de kan även blanda klassiska Cocktails med stil. Troligen Beijing's största Whisky-stortiment. Personalen sköter sig också lysande och ger en diskret och positivt menat omärklig service.

Som ni märker är detta en bar jag gillar. Naturligtvis är det inte billigt, men inte extremt dyrt heller. Man får ganska fina Whskey för 100 RMB/glas och en rejält tilltagen DryMartinieBeefeater kostar "bara" 50 RMB.

Största problemet för baren är nog att få gästerna att hitta hit då baren är minst sagt dold.

ICHIKURA
South wall of Chaoyang Theater 2F
36 Dongsanhuan Beilu
东三环北路36号 朝阳剧场内 南侧2楼
tel. 6507 1107

Upphällning av Whisky på den sobra Japanska baren Ichikura.

En DryMartini när den är som bäst. I bakkant på baren är ett fält där de kan tända belysning under drinkarna samtidigt som de häller upp. Effektfullt.

3 kommentarer:

 1. Hej! Många bra inlägg. Läser bloggen ofta! Nu har jag och min pojkvän bokat resa till Beijing 2juni -> 17 juni. Sevärdheter och tips hittar vi gott om i din blogg.. men vi har en förfrågan om du har något tips på sidor där man hittar biljetter till olika musikevenemang som tar plats där.. Tex som senast då Bob Dylan spelade. Alltså till större, helst icke-kinesiska band! MVH Lisen

  SvaraRadera
 2. Jag har själv varit dålig på att gå på denna typ av evenemang så jag vet inte säkert, men jag gissar att det går att hitta på expat-tidningarnas hemsidor. Se:
  http://www.cityweekend.com.cn/beijing/
  http://www.thebeijinger.com/
  http://agendabeijing.com/

  SvaraRadera
 3. Tack för en bra blogg. Dock gillade jag inte ICHIKURA alls. En rolig detalj är att de har öppet till kl 26.00 :o)

  SvaraRadera