tisdag 24 maj 2011

Vad händer nu?


Som ni kanske märkt har uppdateringsfrekvensen på bloggen minskat sedan jag anlände i Sverige. Det är definitivt inte lika lätt med inspirationen här som i Beijing.

I det stora hela är det en ganska märklig känsla att komma tillbaka efter två år borta. Jag har förstått att det är vanligt att man känner sig ganska "luftlandsatt" när man kommer tillbaka efter flera år utanför Sverige. Detta i många avseenden. På något sätt har man haft känslan av att tiden stått stilla i Sverige när man varit borta, men när man nu är här så märker man att det har hänt en hel del. Som att man "sovit" två år och missat en sektion i historien.

Så, vad händer i mitt liv nu då?

Mina första veckor när jag anlände Sverige jobbade jag som jag tidigare skrev som stand-in-krögare på Restaurang Larmgatan 10. Samtidigt har jag jobbat en del med att expandera mitt bolag (RUILONG International) och få ut mina produkter på lite bredare bas. Jag har gjort lite framsteg och mina produkter finns nu i endel butiker. Jag har även haft turen att börjat samarbeta med en mycket duktig agent. Dock är bolaget fortfarande inte speciellt stort, och drar inte in någon riktig lön ännu.

Jag har fortfarande inte bestämt mig hur min närtida framtid ska se ut. Jag funderar brett och det har dykt upp möjligheter som jag överväger. Dock är jag lite "tråkig" och berättar inget som inte är "skarpt". Jag gör det lätt för mig och säger:
"Jag återkommer i ämnet."

RUILONG-produkter i ett skyltfönster i Kalmar.

11 kommentarer:

 1. Nu när du provat på "friheten" så kan du väl inte gå tillbaka till ett 9-5 kontorsjobb!?!?

  SvaraRadera
 2. "Jag återkommer i ämnet."

  ...men det ligger endel i det du säger. ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att höra att du är på gång i Sverige!
  Du är saknad här men vi får klara oss så gott det går... Inte lätt. ;-)

  SvaraRadera
 4. Gott att du uppdaterar, tittar ju ofta in på din sida! Kom min fd kollega från SSB, Mikael in och åt hos dig? Han studerar i Kalmar nu, så jag sa han kunde få praktisera sin kinesiska hos dig och äta samtidigt : )
  Fortsatt lycka till med ditt te-projekt

  SvaraRadera
 5. Jessica
  Jag saknar er alla också. Det är inte lätt här heller.

  Anna
  Jag vet inte om Mikael har tittat in eller inte, men det var en gäst på restaurangen som kunde prata lite kinesiska för några vekor sedan, men det var en slump att jag upptäckte det. Tack för lyckoönskningen.

  SvaraRadera
 6. Susanne
  Gojibären är det stor efterfrågan på.Jag ska även prova att sälja på en hälsomässa
  Mvh Susanne

  SvaraRadera
 7. Susanne

  Utmärkt - Kör hårt!

  SvaraRadera
 8. Åker du till kina igen eller är kina tiden över?

  SvaraRadera
 9. Anomym

  Jag kan nog lova att jag åker tillbaka till Kina igen, men i närtid kommer jag att bo i Sverige ett tag. Har dock ej bestämt mig för vad jag ska syssla med, men att det kommer att bli något med Kinaanknytning hoppas jag på.

  SvaraRadera
 10. Hej Krister
  Jag ska till Kalmar de närmsta dagarna så jag tänkte köpa lite goji, de var väldigt goda sist jag beställde. Men vart kan jag köpa dem direkt över disk?

  //Daniel

  SvaraRadera
 11. Daniel

  Du kan hitta mina gojibär på följande ställen i Kalmar:

  http://www.gerdaste.se/
  http://www.naturalia.nu/
  http://www.malinsdelikatesserochvilt.se/
  http://bremersons.se/

  SvaraRadera