måndag 16 maj 2011

Servetter i bilen


Dagens spaning:
En mycket stor del av alla privata bilar i Kina har en stor servettlåda stående på instrumentbrädan eller möjligen bak i hatthyllan (om de har barn)

I sin enklaste form är det en standardlåda från snabbköpet, men framförallt om man har en finare bil är det inte ovanligt att man har en mycket arbetat låda i tex bamboo eller inklädd i tyll och siden.

När man är inne på ämnet så kan jag även nämna att många i Kina dekorerar sina bilar med väldigt mycket snuttigt "krimms krams". Det hänger ofta prylar i backspegeln och stolarna är klädda i färgglad klädsel med bilder på seriefigurer. Dekorationer på växelspaksknoppen och prålig rattmuff är inte heller ovanligt.

Några exempel på servettlådor som en stor del av alla privatbilister i Kina har på sin instrumentbräda.

4 kommentarer:

 1. Underbart! Man kan även se på bilderna där att dom har överdragsklädsel till sätena, vilket också alla bilar har i Kina. Givetvis brukar det täcka över säkerhetsbältena i baksätet så man inte har en chans att hitta dom...

  SvaraRadera
 2. Förr hängde Mao i backspegeln i det flesta taxibilarna. Man ansåg att han kunde skydda mot olyckor mm. Tycker mig sett att antalet Mao minskat till förmån för annat tingeltangel de senare åren. Men pråligt ska vara!

  SvaraRadera
 3. Hej Krister! Kul inlägg, jag hoppas att det var okej att jag kapade inlägget för min egen blogg. All cred till dig!

  SvaraRadera
 4. Alexander

  Jag har själv gjort endel "kapningar", så vad kan jag säga?
  Varsågod!

  SvaraRadera