lördag 10 september 2011

Bairuilong AB


Nu i veckan har jag startat ett nytt bolag: Bairuilong AB
Namnet kan upplevas lite märkligt, men det är faktiskt mitt Kinesiska namn, och jag äger redan domänen bairuilong.se.

Jag driver sedan tidigare bolaget RUILONG International 瑞龙国际贸易公司, och hittills har arbetet där till mycket stor del gällt att sälja exotiska Kinesiska produkter i Sverige. Nu har jag beslutat att omprioritera min huvudfokus, och jag ska nu lägga betydligt mer krut på Konsultation.

För att göra en tydligare gräns mellan min Konsultationsverksamhet och Produktförsäljningen har jag startat det nya aktiebolaget. Min plan är att huvudsakligen sälja konsulttjänster inom följande områden:

❏ Projektledning i olika former är min gamla "specialité" och då huvudsakligen Teknisk Projektledning. Jag kan hjälpa företag med både stora och små projekt i Svensk eller Internationell miljö. Naturligtvis är det optimalt för mig med projekt i Kinesisk miljö.

Verksamhetsprocesser är något som ständigt behöver förbättras, och jag kan hjälpa företag med både att skriva helt nya rutiner och förbättra / optimera befintliga system.

Affärsrelationer mellan Svenska och Kinesiska bolag är en mycket intressant och svårt område där jag kan hjälpa företag inom olika skeden i ett projekt eller en affärsuppgörelse.

Jag kommer högst sannolikt vara ganska sparsam i bloggen med att rapportera om vilka projekt jag jobbar med då det nästan alltid är stora sekretesskrav inblandat i det mesta man gör inom den tekniska industrin.

Jag kommer att fortsatta med bloggandet med okänd frekvens, och som ni kanske noterat är jag inne i en fas där jag försöker att i lättsmält form beskriva diverse historiska Kinesiska skeden. Vi får se vad det blir för inriktning i framtiden...

Detta blir kanske (troligen) logotypen för mitt nya bolag.

10 kommentarer:

 1. Rent egoistiskt så känner jag en oro att min favoritblogg ska sakta dö ut, eftersom du tänkt börja jobba "på riktigt" ;-)
  Men jag hoppas att du ska hitta något ordentligt projekt att sätta tänderna i. Du kanske ska kontakta PangDa och hjälpa dem flytta SAAB till Kina.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Åse

  Tackar så mycket

  LaoYou

  Nu ska vi inte ta ut bloggens död i förtid.
  "It ain't over till the fat lady sings "
  Jag ska göra mitt bästa för att hålla den i liv, och man vet definitivt inte vad som händer i framtiden.
  Jag tror jag vågar mig på ett luddigt löfte om att innan året är slut så har jag fötterna på kinesisk mark igen.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Jag har en trevlig helgtradition att vid lunchtid avnjuta lite öl med några av Kalmars profiler från en handfull helt spridda branscher.
  Jag passade på att visa upp min nya logotype och få den recenserad, och "panelen" var enig om att min tidigare logotype (klicka på företagslänken i inlägget) var BETYDLIGT bättre än mitt nya förslag.

  Påverkad av kloka ord så funderar jag nu på att använda min tidigare logotype för hela mitt företagsimperium.

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Sista servicen du erbjuder behövs. Jag och mina kollegor har haft mycket svårt att "komma in" på kinesiska företag. I och för sig har vi bara försökt med två så kan inte säga att det är så här på alla kinesiska ftg. Det är svårt även fast man attackerar svenskar på deras svenska filialer. De påpekar rätt snabbt att de inte har så fria händer och det är alltid någon kines högre upp som tar besluten. Jag upplever dem som väldigt slutna.

  Ska kolla lite med en kollega som eventuellt fortfarande har lite hugg på en kines. Ifall man vill komma i kontakt med dig lite mer privat angående detta är det "larmgatan" som gäller ?

  //

  Mattias

  SvaraRadera
 5. Mattias

  Ja, visst är det svårt.

  Om du vill kontakta mig kan du t ex maila till:
  krister.blomberg@larmgatan10.se
  (alla mina adresser leder till samma inkorg)

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Lycka till med nya bolaget! Det låter ju som områden där du sitter inne med en hel del kunskap och kompetens.

  SvaraRadera
 7. Freedomtravel

  Tack så mycket.

  Mvh

  SvaraRadera