måndag 29 mars 2010

Te, Te, Te och Te-tillbehör


Att köpa Kinesiskt Te, 茶, (chá), är nära på ett måste vid ett besök i Kina. Hela staden är full med Te-butiker i alla storlekar, så det är aldrig svårt att hitta.

Söder om Västra Järnvägsstationen, utanför västra 2:e ringvägen ligger gatan 马连道路, Maliandaolu. Kring denna gata finns det i princip bara försäljning av Te och alla tänkbara tillbehör till Te. Flera stora varuhus, väl i klass med NK, med uteslutande Te-försäljning! Det går inte att greppa storleken på denna marknad om man inte har sett det själv. Detta påstås vara Kina's (världens?) näst största te-marknad, men jag vet inte vilken den största är.

Det är garanterat ingen överdrift att påstå att det finns många tusen olika Te-försäljare koncentrerade på samma plats.

Alla som säljer Te har sitt eget provsmakningsbord, och vill mer än gärna ge dig ett smakprov. Du kan dricka hur mycket gratis-Te du vill här, och de bjuder även på deras exklusivaste sorter - och det finns VERKLIGEN exklusivt Te. Naturligtvis är det ganska svårt att låta bli att köpa något när man suttit en stund och pratat och provat.

För den vanliga novisen så räcker vilken lite gatu-butik som helst för att du ska hitta lite bra Te, men har du lite extra intresse för Te, då är detta ett paradis. Det är inga problem att gå en heldag utan att ha sett allt.

Två en flera stora varuhus längs 马连道路, Maliandaolu, som bara säljer Te och tillbehör.

På en del våningsplan är det öppna planlösningar för Te-försäljningen...

...och ibland är det likt "Siden Marknaden" små bås där alla Te-försäljare har var sitt rum.

Utöver Te, så finns det oändligt utbud av tillbehör. En Te-kanna kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar