onsdag 13 maj 2009

Less is More


Enligt min mening så är kopplingen mellan pris och smakupplevelse på olika restauranger i Beijing helt försumbar. Däremot så är kopplingen desto hårdare mellan restaurangmiljön och priset. Här finns det alla ytterligheter.

En favorit som jag har, som inte kommer att få några stjärnor i Michelin Guide och tillhör den ena ytterligheten, är att äta lamm-grillspett grillade "på gatan". Miljön har nog alla olika åsikter om, men det är definitivt tok-gott. I dag klämde jag i mig 15(!) stycken och sköljde ner med 1,2 liter öl sittande på en pall på gatan. Den hissnande nota slutade på 21 RMB vilket med dagens växlingskurs är 24 SEK.

Samtidigt har man ett ypperligt tillfälle att öva på sin Kinesiska eftersom de inte bedömer det som lönsamt att anställa engelskspråkig personal på dessa serveringsställen. Bra ord att kunna: "yáng ròu" = "lammkött"

En av många gatugrillar i Beijng's hutonger.

Close up view

2 kommentarer:

  1. Jaha, där ser man :) Småland är vackert! Malin - http://malinwkarlsson.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Nu kommer du ju att få skörbjugg om du äter dom där hela tiden.
    Du får öva in "ji chi" (kycklingvingar) och "tudou pianr" (potatisskivor)
    Båda är grillade på samma sätt som dina lammspett... rekommenderas varmt!

    SvaraRadera