lördag 13 augusti 2011

Bambi på hal is


För oss som lider av den eländiga solen och värmen i Beijing på sommaren är nog den vanligaste lösningen att stanna inne i luftkonditionerad miljö, eller möjligen bege sig mot någon SPA eller pool-anläggning.

Nyligen hittade jag ett ytterligare alternativ. På fjärde våningen i ett nyöppnat shoppingcenter i mitt närområde har de nämligen byggt en riktig ishockeybana och där kan man hyra skridskor och svalka sig. Ganska märklig känsla att åka skridskor i shorts och T-tröja - men svalkande skönt.

När jag var yngre var jag faktiskt riktigt bra på att åka skridskor, och jag har till och med en kortare karriär inom ishockey. Dock kände jag mig nu ganska ringrostig och det var minst sagt nära några allvarliga incidenter när jag försökte mig på de manövreringar man kunde när man var yngre. Jag klarade mig utan skador fast med en del träningsverk.

Isbanan finns i det nya shoppingcentret "Dreamport" 华润五彩城 norr om norra 5:e ringvägen i Qinghe 清河 .
40° 1'43.38"N 116°19'35.87"O

Jag som försöker utföra de skridskomanövrer som jag behärskade som ung. Notera bristen på skydd, och även vilken "dimma" som ligger över isen.

Isrinken på fjärde våningen i shoppingcentret Dreamport 华润五彩城

4 kommentarer:

 1. En tjusig logo på isbanan, hur mycket får du betala för det??? ;)

  SvaraRadera
 2. Det var inte billigt, men kan ju inte bromsa sig ur krisen. ;-)

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej Krister. En fantastisk blogg har du. Väldigt många intressanta inslag. Jag är lite intresserad av idrott och undrar över pingisen i Kina? Kan du inte blogga om Pingis? Var kan man gå och se pingis i Peking t ex. De är ju också väldigt förtjusta i J-O. Med vänlig hälsning, Ola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - kul att det uppskattas!

   Jag har skrivit lite om pingis. Se:
   http://kristeribeijing.blogspot.se/2010/06/pingpang.html

   Mvh

   Radera