onsdag 1 juli 2009

Akvarium på Lady's Street


Jag har alltid gillat akvarium. Har haft akvarium till och från sedan jag varit barn, och det senaste har jag faktiskt lyckats hålla i liv i över sju år. Fick ett tips av en Kines om att åka till Lady's Street om jag gillar akvarium. Namnet låter ju lite märkligt, men konceptet är att ha all form av heminredning och massor med kläder och smycken på samma ställe, och det kan ju kanske tilltala "Lady's". Gatan ligger strax norr om Lufthansa Center precis jämte USA's nybyggda gigantiska ambassad, som upptar ett helt kvarter.

Jag fokuserade bara på akvariedelen, men bara den avdelningen tåg mig två timmar att titta genom. Trodde jag höll mig acceptabelt "Up To Date" var det gäller akvarietrenderna eftersom jag regelbundet kikar genom Kalmars affärer - men de har uppenbarligen missat en del. Nu för tiden ser akvarierna ut som moderna plasma TV i svart pianolack och har alla funktioner integrerade. På en knappanel med display manövrerar man belysningen (styrka, färg och timer), vattentemperaturen och pumpflödet - och säkert lite till. Finns även med fjärrkontroll. Fiskar fanns naturligtvis i mängder och i alla tänkbara varianter och prislägen. Jag tycker fortfarande Diskus är den vackraste sötvattenfisken.

Jag kommer säkert att återkomma till Lady's Street för att utforska fler avdelningar.

Entrén till Lady's Street

Akvarium med alla funktioner integrerat. Notera knappsatsen med display till höger.

En mycket exklusiv fisk.(Tyvärr vet jag inte vad den heter) Detta exemplaret kostar närmare 4 000 SEK

6 kommentarer:

 1. hej, har försökt åka dit flera gånger, kanske har du aderss med kinesiska bokstäver till taxi chaffis?
  vi åker för 6:e gången om 2 veckor.
  Trevlig blogg du har.
  Hälsningar Harald

  SvaraRadera
 2. Hej Harald,
  Troligen fungerar det med bara "女人街 " som betyder "Ladys Street" med för säkerhets skull skriv även "天泽路" som är namnet på gatan (Tianzelu)

  女人街
  天泽路

  (Klipp ut och klistra in i ordbehandlare etc)

  Ha så kul!

  SvaraRadera
 3. Måste jag påminna dig om att tips stavas med ett p? ;)

  Vet du vad jag har gjort? Ett test om vilket Kinesiskt år jag är född. Resultatet blev ⻁ [Tiger] Jag har hittat massor av kinesiska tecken i min dator. När du har Safari upp så klicka på redigera och sedan specialtecken och typ sök på tiger så kommer nog mitt tecken upp. Samt andra kinesiska tecken. Här är ett annat jag hittat ⼈ Sedan har ja hittat Kvinna tecknet, tror jag i allafall x'D ⼥ Har för mig att det är det :) Och denna betyder Gammal ⽼

  Saknar dig jätte mycket!

  Mvh Ammie <3

  SvaraRadera
 4. Stavfelet fixat! - Tack för infon.

  SvaraRadera
 5. hej hej på dig. du verkar akvarigig! tror du att man kan ha en ananas i sitt akvarium med fiskar så att det ser ut som svampbobs hus? :D

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte det blir bra, men det är ju bara att prova. ;-)

  SvaraRadera