onsdag 15 juli 2009

Parkeringsvakt Mr. Wang


När jag är ute och går stannar jag ibland och pratar med lite olika figurer för att övan min Kinesiska. Oftast tycker den jag pratar med att detta är mycket kul, och det är vanligen jag som tvingas avbryta samtalet när det blir för drygt. En av dessa som jag ibland pratar med är en parkeringsvakt som jag ser nästan varje dag.

Tillåt mig presentera Parkeringsvakt Mr. Wang (王先生).

Mr. Wang jobbar som parkeringsvakt och ansvarar för 28 parkeringsplatser. Han har tuffa arbetstider och jobbar vanligen 07:00 till 21:00. Mr. Wang har järnkoll så parkeringen, och kommer det en bil är han snabbt framme och bestämmer vilken ruta bilen ska parkera i. Om någon hinner parkera innan han visat var de ska stå så brukar han tvinga dem att flytta sig. Kanske har han någon logisk orsak, men det ser ut som han gör det för att visa att han bestämmer över parkeringsplatsen.

Mr. Wang tycket inte om att bli fotograferad - i alla fall inte av mig. Jag passade på i ett, av han ouppmärksamt, ögonblick och lyckades skjuta en bild utan att han märkte det.

Mr. Wang fotad av paparazzi Mr. Blomberg

Liten bil: 1 RMB/Halvtimme Stor bil: 2 RMB/Halvtimme
Nästa gång jag prata med Mr. Wang ska jag be honom förklara definitionen på små och stora bilar. Det kan bli en språklig utmaning.

2 kommentarer:

 1. ha ha så roligt!
  Brukar du se någon morgon gympa i nån park?
  Vi åker till Bejing i dag//Elin

  SvaraRadera
 2. Visst - ibland.

  Se:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2009/06/morgongymnastik.html

  Välkommen till Beijing!

  SvaraRadera