lördag 4 juli 2009

Lunch på Pangu 7 Star Hotel


Finns det 7-stjärniga hotell? Det är en debatt som förs då och då. Vanligen brukar det sägas att 5 stjärnor är max, men vi har ju tex det kända Burj Al Arab Hotel i Dubai som tycks vara ganska allmänt accepterat som 7-stjärnigt. Det finns även några exempel på 6-stjärniga hotell i tex Seoul. Den "korrekta" klassificeringen på dessa hotellen påstås vara "5 Star Deluxe"


I Beijing finns nu sedan en tid ett hotell, Beijing Pangu 7 Star Hotel, som kallar sig för 7-stjärnigt, även att de själva medger att 5 stjärnor är max enligt den vedertagna gradering. Hotellet ligger precis väster om OS-området så alla sviter har en fantastisk vy utöver Fågelboet och Vattenkuben.


I dag var jag och besökte hotellet och fick mig en guidning i de olika sviterna. Visst var det fint, och definitivt ganska mycket extra utöver det vanliga. En klar kandidat när jag ska flytta efter sommaren.;-). Hotellet är extremt, men inte SUPER extremt. Utan att ha varit i Dubai så vågar jag påstå att Burj Al Arab Hotel är ett strå vassare. För dagen är hotellet inte helt färdigställt. Tex saknas fortfarande gym, SPA, pool etc. På grund av detta så är rumspriserna än så länge överkomliga. Det går att få en av de mindre sviterna för under 3 000 SEK/natt, men priserna kommer att stiga när hotellet är färdigställt. (På Burj Al Arab kan man bo för ca 7 000 SEK/natt om man bokar i god tid innan.)


Jag valde att leva lite extra fint idag och tog lunch på hotellet. Det finns extremt dyra restauranger, men även några med överkomliga priser. Jag tycker om lite vardagslyx ibland och slog till med en tre rätter och en Mojito. En fantastisk måltid med utsikt över de vackra OS-byggnaderna.


7 stjärnor eller inte. I vilket fall som ett mycket fint hotell

Hyfsad lördagslunch

2 kommentarer:

 1. Vad kostade din fina lunch på hotellet?

  SvaraRadera
 2. Jesper,

  Jag kommer faktiskt inte ihåg, men just denna restaurangen är inte extremt dyr. Typ några hundra kostade det nog. Det finns betydligt dyrare högre upp i byggnaden.

  Läs mer om de olika restaurangerna på hotellet här:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/06/dinera-pa-pangu-7-star-hotel.html

  Mvh

  SvaraRadera