söndag 12 september 2010

IBM följer mitt exempel


Troligen så inspirerades ledningen på IBM när de läste om att jag skaffat ett nytt flådigt kontor i Beijing, så de blev tvungna att försöka överträffa mig. De agerade imponerande fort! Dagen efter att jag släppte min nyhet (1:a september) så flyttade IBM in i deras nya "IBM Greater China headquarters".

De sparade inte på krutet utan tecknade IBM-historiens största kontorsleasingkontrakt och valde Beijing's kanske vackraste byggnad:

Nu är det en IBM-loggo, som från det nästan 200 meter höga drakhuvudet, tittar ut över OS-parken, och de Amerikanska turisterna har hittat ännu ett objekt att fotografera.

PanGu Plaza är namngiven efter den Kinesiska legenden Pangu, 盘古.
Är det en slump att IBM förra året lanserat sin plattform "PangooSky", som även den är namngiven från Pangu, 盘古?

Det mycket vackra drakhuvudet på toppen an PanGu Plaza i Beijing är numera prydd med IBM's logotype efter att de flyttade sitt "IBM Greater China headquarters" hit.

3 kommentarer:

 1. Häftig byggnad! Kul med det kinesiska temat överfört till modern arkitektur.

  SvaraRadera
 2. Vad snygg logotypen blev på drakhuvudet. Det var säkert inte billigt men de sticker ut jämfört med deras konkurrenter

  SvaraRadera
 3. apan i en annan apa13 september 2010 kl. 17:52

  smaken är som bekant som baken, jag tycker att det där är en av Pekings mest vedervärdiga byggnader. Blir iofs en aning snyggare med IBM-loggan.

  SvaraRadera