måndag 20 september 2010

"Vackra" Ljusslingor


Kineser gillar starka färgade lampor.

Gärna många färger på en gång, och så ska de gärna blinka.

Entréer och uteserveringar är ofta inklädda med ljusslingor och lampor i alla tänkbara skräniga färger. Ofta så blinkar de också. Ibland kan det se acceptabelt ut, men ibland blir det riktigt fult.

Det tycks som om massagesalongerna i de lägre prissegmentet har en smak som ligger längs ifrån vad iallafall jag tycker är snyggt. Det är inte ovanligt att de tar en massa ljusslingor i olika färger och helt enkelt bara virar de runt vad som finns tillgängligt utanför entrén. Ett träd, ett staket eller ett trappräcke. Finns det inget så spänner du upp några linor.

Prioriteringen ligger uppenbarligen på att dörren ska synas framför att vara vacker.

Jag är lite ute på hal is när jag skriver detta eftersom jag själv i Kinesisk anda nyligen satt upp ljusslingor på min entre. De blinkar INTE och de är sk. "färglösa" även om de av någon anledning blev blå på fotot nedan. Jag tycker att jag lyckats sätta upp dem med hedern i behåll, men jag balanserar på gränsen.

Jag har ett problem med att jag delar entrén till mitt Kafé med ett annat Kafé så lamporna är ett desperat försök att synas lite bättre. Jag kanske har blivit hemmablind, eller bara håller på att "Kinesifieras" för jag tycker faktiskt att det ser acceptabelt ut.

Exempel på riktigt "vackra" entréer till massagesalonger. Det framgår inte på bilden att ljusslingorna blinkar.

Entrén till MiMiShan CoffeeBar. Jag frågar mig själv ibland om jag håller på att förvandlas till Kines eftersom jag faktiskt tycker det ser acceptabelt ut. Lamporna blinkar INTE.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker de ser fullkomligt acceptabelt ut som du har satt upp det ;)

  SvaraRadera
 2. Det är okej, det är antagligen vad som förväntas och förväntas du göra det som förväntas av dig ÄR det okej!

  SvaraRadera
 3. Baserat på dessa kommentarerna så betraktar jag mitt alster som godkänt.
  ;-)

  SvaraRadera