onsdag 22 december 2010

Pärlmarknaden,红桥市场


Den så kallade "Pärlan" dvs Hong Qiao Pearl Market 红桥市场, är (enligt mig) nr 3 av Beijing's turistmarknader (efter Sidenmarknaden och Yashow)

Konceptet är i princip det samma som hos de övriga, dvs ett varuhus i många plan med ALLT som en turist vill ha. Massor av kopior på märkesvaror blandat med "noname". Klockor, Väskor, Kläder, Smycken, Souvenirer....allt du önskar. Naturligtvis är pruta ett måste och en dela av hela grejen.

En uppenbar skillnad mellan "Pärlan" och de andra turistmarknaderna är att miljön på Pärlmarknaden är mer öppen och luftig. I stället för små enskilda bås för varje försäljare så är det en öppen planlösning, vilket är trevligt.
En annan skillnad är att det är betydligt större fokus på smycken och pärlor. Idag är hela våning 3, 4 och 5 bara smycken och i "källaren" håller de just nu på att bygga en pärlutställning.
Utöver våningarna för smycken så är första våningen försäljning klockor, elektronik och siden. Andra våningen är kläder och väskor.

På andra våningen finns butiken Nancy's Store som har någon form av koppling till Sverige. De kan prata en aning Svenska och har inte så absurda utgångspriser, så det är lite mer avkopplande och handla där.

Pärlmarknaden ligger i nordöstra hörnet av Himmelens Tempel och man tar sig enkelt hit med tunnelbana Linje 5, och hoppar av vid TIANTANDONGMEN. Missa inte att gå upp på Pärlans takterass för en mycket trevlig utsikt över parken till Himmelens Tempel.

Hong Qiao Pearl Market
红桥市场
http://www.hongqiao-pearl-market.com/

Hong Qiao Pearl Market 红桥市场 sedd från utsidan. Ganska spektakulär byggnad som man inte missar så lätt.

En av alla smyckeförsäljare. Ju högre upp i byggnaden man går, desto mer exklusiva blir pärlorna.

Försäljning av väskor. Notera att försäljarna är "inbyggda" bland väskorna.

Nancy's Store No.166 på andra våningen. Här kan man få lite lugnare behandling och inte så löjligt höga startpriser. Slutnivån blir nog dock ungefär densamma som på de andra ställena.

6 kommentarer:

 1. Å detta inlägg gjorde mig glad!:D gärna mer bilder på shoppingen! Mvh louise

  SvaraRadera
 2. Det finns en byggnad bakom Pärlan som också har marknad med kläder, skor, smycken mm, där är det knappt något folk. Kommer inte ihåg vad den heter, har du kollat in den Krister?
  //Anna

  SvaraRadera
 3. Ja, den heter "Tianya Hongqiao Jewellery Market", 天雅红桥市场 och öppnade lagom till OS 2008.

  Vi har även "Leksaksmarknaden" som även den ligger bakom "Pärlan". Jag återkommer inom kort med ett inslag om denna.

  SvaraRadera
 4. Vi gick till Nancys store när vi var där förra veckan och det var betydligt lugnare där inne. Handlade bara en windstopper (PEAK kopia för 150 kr), och är nöjd med den, så här långt...

  SvaraRadera