fredag 2 april 2010

Krister i Shanghai


Har just anlänt till 上海, Shanghai, där jag tänkte spendera lite tid för att lära känna staden lite bättre. Har tidigare varit många gånger i Shanghai, men bara kortare perioder, så jag har inte sett så mycket mer än bara det absoluta turistcentrum kring 南京路, Nanjing Road.

Det är ett lite komiskt (halvt hjärtligt) ständigt pågående tjafs mellan Shanghai-bor och Beijing-bor om vilken stad som är bäst. Shanghai-borna har lite komplex för att Shanghai inte är huvudstad, och Beijing har lite komplex för att Shanghai i de flesta mätbara termer är en "tyngre" stad än Beijing. Den här listan kan göras mycket längre, och jag kanske återkommer i ämnet.

"Urtypen" an Shanghai-personlighet är en extrem karriärsmänniska som alltid jobbar, och motsvarande Beijing-bo är en livsnjutare som hellre tar det lugnt och nöjer sig med det lilla.

Lite som Stockholm och Göteborg.

Skyskrapor i Shanghai, som håller en dimension högre klass än de i Beijing. Till vänster är Jin Mao Tower, 421 meter och till höger Shanghai World Financial Center, 492 meter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar