onsdag 28 april 2010

...men vem f..n bryr sig? #2


Detta är en fristående uppföljare till en tidigare "...men vem f..n bryr sig?". Poängen är att på vissa håll är respekten för förbudsskyltar lite begränsad.

Några blandade exempel:

Går det att missuppfatta skylten? Möjligen skulle man kunna få det till att man inte får gå BARFOTA på gräset om man vill misstolka. Hur som helst så är det långt ifrån alla som bryr sig om den, utan många trippar oberört in på gräset för att fotografera persika-blommorna.

Att sätta upp skyltar om "Rökning Förbjudet" i Kina är något av det mest meningslösa man kan göra. MYCKET få bryr sig! Tankebubblan jag ritade dit ger en felaktig bild - Han funderar sannolikt INTE på rökförbudet.

Och vem är det som inte kan respektera denna skylten?

5 kommentarer:

 1. Något som jag tänkte på när jag besökte Den Förbjudna staden var att kineser alltid måste peta på allt. Hur många skyltar de än sätter upp så kan man ge sig f-n på att varenda en som går förbi kommer att peta, "spelar väl ingen roll om bara jag petar lite".

  SvaraRadera
 2. Dom verkar ha en ganska avslappnad attityd till förbuds-skyltar vilket jag tycker är rätt ok. Folk som struntar i rökförbudet på restauranger är dock riktigt irriterande.

  Gillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva. Du har gjort mig sugen på att åka till Kina ngn gång, verkar vara ett trevligt land!
  /Henrik

  SvaraRadera
 3. Haha, underbart! Som laglydig svensk blir man ju helt "chockad". Men jag ser (av den sista bilden) att du funnit dig väl till rätta i kulturen ;)

  SvaraRadera
 4. De är ibland pigga på att sätta upp skyltar som förvånar åtminstone mig.
  http://www.reseguiden.se/forum/bilder/87248
  http://www.reseguiden.se/forum/bilder/87249
  http://www.reseguiden.se/forum/bilder/87247

  SvaraRadera
 5. Hej Bibben,

  Tack för länkarna.
  Ja, dessa skyltar kan vara ganska roliga. Jag publicerar lite då och då olika varianter på temat, tex:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2009/09/mer-kloka-oversattningar.html
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2009/08/vaga-vagra.html

  SvaraRadera