fredag 22 oktober 2010

Rapid Guide Beijing


Det är alltid trevligt när ni bloggläsare kommer och hälsar på mig på mitt Kafé. Dessvärre är jag inte alltid på plats så för säkerhetsskull så skicka mig ett mail innan ni kommer så kan vi växla telefonnummer och boka en tid.

Nyligen dök Ulf J och Lars L från Stockholm in, och vi hade en riktigt trevlig pratsund över några Dry Martini, och beslutade framåt eftermiddagen att jag skulle försöka göra en snabbvisning av några inte så klassiska "sevärdheter", dvs mitt kära Sanlitun. Vi hade bara några timmar, så det fick bli "Rapid Guide Beijing"

Vi började dock rundan på OS-området som ligger behagligt nära mitt Kafé. Tyvärr fanns det inte tid att vänta på mörkret (då parken blir som vackrast), men i stället tog vi en närmare till inuti Fågelboet (Nationella Olympiska Arenan. 国家体育场) som stänger kl 18:00. Jag har varit där inne tidigare, men denna gången så var även de översta läktarna öppna, så vi kämpade oss upp allra högst upp. Där uppifrån får man verkligen känslan av hur stor arenan är. Den tar ca 90 000 åskådare och är i storleksordningen världens 10:e största arena.

Därefter taxi till Sanlitun och brände av några "standardplaster":
Snabbtitt på shoppingstaden The Village,
lite shopping på turistmarknaden Yashow,
Pizza och öl på den kända The Tree, (som man omöjligt hittar utan guide)
Snabbtitt på klassiska puben The Den,
en dryckesrunda på Hooters med dansande servitriser i bakgrunden.
Kvällen avslutades på Drei Kronen 1308 Brauhaus som har sitt eget lilla mikrobryggeri och det känns som man sitter i en ölhall München och dricker. Dock ser det lite komist ut med Kineser i "Lederhosen".

Man kan tycka att jag kanske inte valde de mest typiska Kinesiska attraktionerna, men mina gäster hade redan prickat av klassikerna, och var ganska sugna på västerländsk öl.

Ulf, Lars och jag på den allra högsta läktarplatsen i den Olympiska Arean. Jag hade kunnat hugga av mig mitt vänstra ringfinger för att få ha varit här 2008-08-08 kl 8 PM. (OS invigningen)


En litet filmklipp från två av dagen aktiviteter.

2 kommentarer:

 1. Hej Krister

  Vi får tacka för den perfekta guidningen runt i "byn". Livet har nu återgått till det normala, utan drajor kl halv tre på eftermiddagen.

  Lasse

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jättetrevligt att få en mini-guidning i Peking. Och alla bra tipsen på var man skall åka.

  Tycker verkligen du kan börja som "professionell" guide i den stora staden. Man hinner med så mycket mer då :-)

  Hoppas vi ses igen!


  / Uffe

  SvaraRadera