onsdag 6 oktober 2010

Biljard utomhus


I Beijing's downtown ser man dem bara inomhus. Utanför 4:e ringvägen ser man dem bara utomhus. (liten överdrift, men nästan sant)

Vadå?

Biljardbord

Långs gatorna i Beijing's inte så flådiga kvarter så är det mycket vanligt med biljardbord utomhus. Det kan stå långa rader faktiskt till och med på den vanliga trottoaren i vissa områden. Shimsade med brädbitar under benen för att stå plant på det ganska ofta taffliga underlaget.

Ibland är det lite lyxigt arrangerat med "party-tält-tak" för sol och regn, men oftast står borden helt öppet "på gatan". Regnar det så sveper man över ett plastskydd. I bland är borden taktiskt är placerade under gatulysena om de inte har satt upp separata lampor. Borden är väl använda, och på sommarnätterna när jag stängt min bar och går hem så är det full aktivitet med inte ett ledigt bord.

Generellt görs det mycket mer aktivitet utomhus här än vad vi är vana vid i Sverige. Ett annat exempel är Bordtennis som är mycket vanligt ute i parkerna. Kan även igen nämna utomhusGym som är otroligt vanligt här, och just detta fenomen faktiskt håller på att göra en trevande etablering i Sverige.

Några exempel på billiard 桌球 (zhuōqiú) som spelas utomhus i Beijing.

1 kommentar:

  1. Tur att de har en klimat som inte lik den i Sverige.
    /Petter

    SvaraRadera