lördag 30 juli 2011

OS-parken, 3 år senare


Det var nog fler än jag som tyckte det var extremt att Beijing inför OS 2008 byggde en tunnelbanelinje (nr 8) som BARA går under OS-parken. Vad skulle man ha den till efter att OS är avslutat?
Bortsett från att man är i full gång att expandera linjen i båda riktningarna så används linjerna förvånande frekvent även idag, så den fick definitivt ett långvarigt användningsområde.

Det är nu snart gått 3 år sedan OS-jippot avslutats och OS-parken 奥林匹克公园 är i alla högsta grad välbesökt än i dag. På dagarna är turisterna här, och på kvällarna kommer lokalbefolkningen. För den som vill gå in i arenorna så är det dagtid som gäller, men jag brukar alltid rekommendera folk att komma hit på kvällstid i stället då allt är mycket vackrare och trevligare.

Byggnaderna och parken är riktigt vackert belysta och folklivet är fascinerande. Bortsett från att titta på parken som sådan, så kommer folk hit för att umgås och inte minst för att dansa. Här och där är det temporära "dansbanor" där någon orkat bära med sig en musikanläggning.

Jag har tidigare "rankat" OS-parken till Beijing's 4:e turistattraktion och i mina ögon är det ett turist-måsten när man är här.

Blandade bilder från en dimmig sommarkväll i OS-parken 3 år efter OS. Fortfarande är det ett rikt folkliv och parken är definitivt en av Beijings's vackrare platser.


1 kommentar:

  1. Dessutom är Vattenkubens indoor water park väldigt populär!

    SvaraRadera