torsdag 21 juli 2011

Köpa Kontaktlinser i Kina


Att det är riktigt billigt och enkelt att köpa glasögon i Kina är det många turister som utnyttjar, och köper man några par så betalar besparingen en betydande del av vad en resa hit kostar.

Jag gissar ett det inte är lika vanligt att man köper kontaktlinser i Kina. Linser är ju en mer "medicinsk" produkt, och det kan ju naturligtvis vara farligt att stoppa in olämpliga saker i ögonen. På grund av detta gissar jag att många kan vara oroliga att köpa dessa produkter utomlands.

Själv har jag i flera år köpt alla mina linser i Kina. Jag har köpt märken som jag känner igen, och jag tror inte att det är något lurt med dessa produkterna. Handlar man på en "vanlig" optiker så tror jag att riskerna är mycket små.

Jag använder månadslinser. Här i Kina köper jag ett paket med sex stycken Bausch & Lomb Soflens månadslinser för 90 RMB (=SEK). Linsvätska Alcon OptiFree Express 355ml kostar 40 RMB. Detta ger mig en årskostnad på ca 500kr. Skulle jag köpa något lokalt och för mig okänt märke så blir det ett steg billigare. Vad kostar ett års linsanvändande i Sverige? Jag kommer faktiskt inte ihåg, men jag vet att det är flera tusen, så även för en linsbärare kan dessa inköp i Kina betala en inte obetydlig del av en flygbiljett hit.

Bedöm själva om ni vågar köpa dessa produkter. För mig är det inget problem. (hittills?)

Kontaktlinser och Linsvätska av samma märke som man köper hos sin optiker hemma, men till ett betydligt behagligare pris.

4 kommentarer:

 1. Hej Krister! Fin och nyttig blogg!. Jag ska vara i Hong Kong under augusti för första gången. Försöker samla information nu inför resan. Jag funder på att köpa en iPad2 64GB 3G. Vad har du för tips på butiker och råd inför mitt köp? Funderar också på att köpa en Mac Mini, kan man få bättre priser om man köper det samtidigt i samma butik? Är också nyfiken på kontaktlinser och linsvätskor. Har du tips på butiker/optiker som man kan vända sig till i Hong Kong? Tack på förhand

  Besökte Larmgatan 10 under ett besök i staden för några veckor sedan, fin restaurang och god mat!

  SvaraRadera
 2. Jag har allt för begränsade erfarenheter av att köpa elektronik i Hongkong för att kunna rekommendera specifika affärer.
  Du kan möjligen pressa priset en liten aning om du köper mer på samma ställe, men elektronik är varor med låg marginal så det gör nog inga stora skillnader.

  Angående linser så hugg bara en optiker som ser "vanlig" ut så kommer det att bli bra.

  Trevligt att du gillade Larmgatan 10. Välkommen tillbaka!

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej Krister!

  Jag far snart till Kina (Peking, Shanghai) och sen vidare till SOA, denna resan är beräknad ca. 3 månader. Till saken hör den att jag har helt fel styrka på mina linser nu. Kommer inte hinna fixa linser hos min optiker här i Sverige så undrar om du har någon koll på om det fungerar bra att göra en synundersökning i Kina, eller är det väldigt komplicerat (tänker på språket osv..)?

  Mvh

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,

   Det fungerar definitivt bra att göra synundersökning i Kina. I de större städerna som du nämner tror jag inte du kommer att ha så svårt att hitta något ställe där det finns någon som kan prata engelska för att underlätta kommunikationen. Det är dock möjligt att ta sig genom en synundersökning även utan "tolk" med det är lite trixigt.

   Mvh

   Radera