torsdag 24 september 2009

Läge för ambassad?


I Beijing ligger nästan alla ambassader i de "fina" kvarteren kring Ritan-parken eller kring bargatan Sanlitun. Med USA i spetsen har det även börjat byggas ambassader utanför nordöstra 3:e ringvägen nära Lady's Street. Ambassaderna är normalt ganska fina men rejält skyddade av höga staket, taggtråd och vakter.

Ett lite pinsamt undantag från ovanstående är Luxemburg. Luxemburg's ambassad ligger inklämd i en ruffig hutong (内务部, nèiwùbù) innanför 2:a ringvägen. Detta är ingen gata som känns passande för stora svarta Audi's med tonade rutor. Jag gissar att personalen på Luxemburg's ambassad skäms lite varje gång de ska ta emot finare besök.

Luxemburg's ambassad i en tafflig hutong. Inte den flådigaste ambassadentrén i Beijing.

2 kommentarer:

 1. På tal om Audis med tonade rutor... Vad är det för bilar som rullar på gatorna där? Är det en nyare eller äldre bilpark man ser, stora eller små, europeiska?

  mvh
  TOny

  SvaraRadera
 2. Bilparken är väldigt ny. I princip inga gamla bilar syns. Alla taxibilar har bytts ut de senare åren. Av europeiska märken så gissar jag (utan statistik) att VW är vanligast. En mycket stor del av bilparken är lokalt producerad. Överlag mellanstorlek. Mycket få riktigt små bilar.
  Utöver de "vanlia" bilarna så finns det ganska mycket lyxbilar, och då av värsta modellen - den som väl har råd att köpa en Mercedes, har råd med den största. Jag återkommer till ämnet i ett "riktigt" blogginlägg.

  SvaraRadera