söndag 27 september 2009

Farligt - Om man inte följer reglerna


Efter att gått en hård skola hos min fru, så har jag vid det här laget lärt mig konsten att kunna shoppa en hel dag, även om jag inte gör det så ofta. Är man i Hongkong så är man tvungen. Jag spenderade nästan hela lördagen på Hongkong Island's olika shoppingcenter som finns i princip varje nyare skyskrapa.

En lite rolig sak med Hongkong Island är att väldigt många av skyskraporna är sammankopplade med gångbroar över vägarna, så man kan trippa runt ganska långt utan att "röra mark". Det är många fördelar med detta, varav en är att man slipper den tok-farliga trafiken.

Här i Hongkong är det nämligen INTE som i "riktiga" Kina att alla fotgängare helt struntar i trafikljusen och går rakt ut i vägen, och bilisterna har anpassat sig efter det. I Hongkong väntar nämligen folket snällt vid "Röd Gubbe", och bilisterna förutsätter att gatan är fri - och kör rejält fort även på mycket trånga gator.

Jag, som nu har vant mig i Beijing vid att det är ofarligt(!) att kliva rakt ut på gatan oavsett färg på gubben, har haft flera nära-döden-upplevelser här i Hongkong. Saken blir ju inte enklare av att vänstertrafiken lever kvar sedan den Brittiska tiden, så det är lätt hänt att man tittar åt fel håll när man spanar efter bilar.

Och hur gick det då med shoppingen? För att hålla distans till mode-bloggarna "Blondinbella" och "Kissie" så tänker jag inte visa upp vad jag har köpt.

Härlig vy mot "Bank of China Tower" från en gångbro mellan två skyskrapor.

Gångbroar likt denna förbinder många skyskrapor på Hongkong-ön, så man slipper kliva ner på gatan.

Man känner igen sig från London. Vänstertrafiken lever kvar i Hongkong.

2 kommentarer:

 1. hEJ, JAG UNDRAR VILKET BOLAG DU FLÖG MED OCH VAD DET KOSTAR UNGEFÄR? CATHIA PACIFIC?
  HÄLSNINGAR eLIN

  SvaraRadera
 2. Hej Elin,

  Jag flög med Hong Kong Airlines, och ToR från Beijing kostade 2 200RMB.
  Det finns många bolag att välja mellan, och priserna varierar mycket från dag till dag.

  SvaraRadera