söndag 13 september 2009

Nytt boende


Efter fyra månader på New Dragon Hotel så flyttade jag igår. Nu har jag lämnat hutongerna och bor idag utmed 朝内北小街, (cháonèiběixiǎojiē), parallellt med östra 2:a ringvägen på Fu Run Hotel. Flytten var med visst vemod eftersom jag nu blivit ganska bra bekant med stora delar av personalen på New Dragon.

Största fördelen med det nya hotellet är att jag nu bara har en dryg kilometer till skolan. Dessvärre har jag även en kilometer till närmaste tunnelbanestation också. Standarden är ett steg högre än det tidigare, men detta hotellet har helt Kinesisk inriktning vilket betyder ingen västerlands frukost. Även priset är något högre, 4 800 RMB/månad, men den skillnaden är marginell.

Även detta hotellet tillämpar "Kinesisk rumsnumrering", vilket här betyder att alla rumsnummer börjar på 8:a och det existerar inga 4:or i något rumsnummer.

Då är det bara att vänta och se vilka "komiska" problem som enligt Kinesisk standard antagligen snart dyker upp även på detta stället....

Mitt nya hem: Fu Run Hotel, 富润酒店 (fùrùnjiǔdiàn)

Acceptabel standard för ett acceptabelt pris.

3 kommentarer:

 1. Men en kilometer är bara tusen meter! Litet motion är bara bra. Har hotellet någon webbplats? Rummet ser ju bra ut och priset verkar helt okej.

  SvaraRadera
 2. Hej Chen,

  Jag kan inte hitta någon officiell webbplats. Dock kan man hitta hotellet på diverse Kinesiska hotellförmedlingars sidor.
  Ex:
  http://hotels.ctrip.com/hotel/66030.html
  Vet inte om det hjälper dig.
  Telefonnumret är +86 10 64056050

  Mvh/Krister

  SvaraRadera
 3. Tack! Jag får fantisera vidare om en Kinaresa...

  SvaraRadera