torsdag 31 mars 2011

XiSanQi Eco-garden Restaurant


I en gigantisk stad som Beijing finns det naturligtvis massor med restauranger som är speciella i många olika avseenden. Det är vanligt i bloggar som skrivs av eXpats i Kina likt min att skriva om flådiga Västerländska restauranger, och jag har själv gjort det då och då, men har försökt tona ner den biten lite mer på sista tiden då jag inte tror det är speciellt intressant att läsa om.

En restaurang som verkligen är speciell som jag ganska ofta äter på är XiSanQi Eco-garden Restaurant 西三旗生态园. Hela restaurangen är byggd som ett jättelikt växthus och man får faktiskt någon form av utomhuskänsla där inne. Restaurangen är byggd som en djungelträdgård med vatten och broar och mycket träd/djungel. Det växer t o m äkta bananer där inne som man kan beställa.

Det finns även ett "hutongområde" för de som vill sitta "inomhus". Restaurangen är mycket stor (12 000 kvadratmeter och kan ta 1 500 gäster) och det tar ett tag att promenera runt hela "parken". (dvs restaurangen). Olika delar har också olika "teman" i designen.

Menyn har ett brett urval av Kinesiska rätter och deras Pekinganka är i det absoluta toppskiktet. Menyn och priserna är faktiskt lite olika beroende på var i restaurangen man sitter, och visst är den lite dyrare än den stora mängden restauranger, men inte på något sätt fånigt dyr. Ett roligt inslag är att de har hemtryggt grönt öl.

Att komma hit och äta tror jag inte lämnar någon turist oberörd, så har ni en kväll över är XiSanQi Eco-garden Restaurant definitivt ett trevligt alternativ.
Dessvärre ligger restaurangen ganska långt från centrum. Strax utanför norra 5:e ringvägen längs med Badaling Expressway. Typ 50 RMB taxi från centrum. Restaurangen har en lite märklig adress så ska ni hit så ge taxichauffören restaurangens telefonnummer så kommer det att lösa sig.

XiSanQi Eco-garden Restaurant
西三旗生态园
Tel: 8290 5656 eller 8290 7368

Inne i XiSanQi Eco-garden Restaurant där man kan trippa runt på broar och gångar i djungeln.

Ett av VIP-borden som ligger enskilt i en glänta i skogen.

Hutongområdet INNE i restaurangen där man får sin egen lilla trädgård utanför sitt rum när man äter.

6 kommentarer:

 1. Jag är faktiskt lite barnsligt förtjust i såna här temarestauranger. Det gick att hitta en hel del sånt i Ryssland och Ukraina. Men i Stockholm är det lite snålt med sånt här. Kanske är vi för lite land, eller så är vi för lutherska i vårt sätt att tänka ;)

  SvaraRadera
 2. Kanske nånting i påsk när vi kommer och firar fruns 50 års dag, hur lång är taxiresan från " centrum" vi kommer att bo nära den förbjudna staden.
  Behöver man boka bord tror du? eller det kanske man inte gör i Kina?

  PS tack för en mycket bra och läsvärd blogg Krister! Vi läser den med stort nöje! DS

  SvaraRadera
 3. Freedomtravel
  Jag tycker det borde finnas nog med köpkraft i Stockholm till liknande "utsvävningar", men vi är väll lite för traditionella för att bryta det vanliga mönstret.

  CH
  Från Förbjudna staden är det ca 2 mil, så det handlar om mellan 30 minuter och en timme i taxi.
  Du behöver högst sannolikt inte boka bord. Visst bokas det bord då och då i Kina, särskilt om man har något större jippo, men vanligen inte.

  SvaraRadera
 4. Tack Krister för tipset om denna minst sagt unika restaurang. Vi lyckades hitta hit med en taxichaufför som ringde för att få rätt beskrivning (de tidigare 4 bilarna orkade inte ens bry sig). Miljön var speciell och vi beställde pekinganka som du rekommenderat vilket var gott och en upplevelse då han trancherade vid bordet. Tips till alla kommande besökare är att i god tid se till att få hjälp att beställa taxi därifrån. Vi hade turen att till slut få tag på en av de sista i personalen som kunde lite lite engelska och med en fickparlör få fram att vi behövde en taxi (dom hade inga problem att släcka, stänga med kunder kvar). Men absolut ett av våra starka minnen och god mat från vår resa. PS. Tur vi hade underställen på oss i november då värme inte är något prioriterat. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henrik,

   Kul att jag kunde tillför något. Jag var själv på denna resturang i onsdags förra veckan. Då hade de byggt om en aning så den skogsavdelningen som visas på andra bilden ovan är numera borta.

   Mvh

   Radera
 5. Hej Krister
  Ok, spännande. Ja vi kommer absolut åka tillbaka till Beijing (och förmodligen restaurangen också). I övrigt ett enormt tack till de bästa resetipsen som finns att finna. Tack vare din blogg fick vi modet och mycket inspiration att ta oss själva på en resa till Beijing och vidare till Shanghai via tåg. En fantastisk resa och en dörröppnare till fler asienresor. Mvh Henrik och Lena från Hudiksvall

  SvaraRadera