fredag 1 april 2011

Stor Hunddöd på grund av överdos av Salt


För två veckor sedan panikagerade Kinas befolkning och tok-hamstrade Salt då de fick för sig att saltet skulle skydda dem mot eventuell radioaktiv strålning från Japan.

Nu i veckan kom den dramatiska nyheten från Kinas stora hundforum 中国狗天下 专业的纯种犬门户网 att hundars sköldkörtlar är extremt mycket mer känsliga än människans för strålning.
Resultatet av detta blev att en stor mängs oroliga hussar och mattar tvångsmatade sina hundar med bisarra mängder salt, och resultatet kom snabbt.
De större städernas djursjukhus blev snabbt överfulla av spyende magsjuka hundar som drabbats av saltförgiftning.

Även en stor mängd hundar var så illa däran att de har avlidit inne på sjukhusen. Man tror även att mörkertalet är stort då troligen en hel del hundar även avlidit i sina hem då det är ganska dyrt att ta sin hund till djursjukhus i Kina.

I sann kapitalistisk anda så resulterar händelser som detta att priset på läkarvård för hundar exploderade och vissa oroliga hussar/mattar tvingades betala fantasisummor för att få sin hund magpumpad. De Kinesiska myndigheterna svarade snabbt med att meddela att från och med idag 1 april slå till med krafttag mot de djursjukhus som fortfarande håller ockerpriser.

Hunden 宝贝儿 (Bǎobèir) som väntar på vård efter saltförgiftning av sin överbeskyddande husse på ett av alla djursjukhus i Beijing. Bilden stulen från China Daily 人民日报.

6 kommentarer:

 1. Haha! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var ett taffligt försök att vara lite rolig på Kinas bekostnad. ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det här skämtet var ju faktiskt ett snäpp bättre än dem jag luskat reda på!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Det sjuka är att det skulle vara sant!

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det så.
  Jag var lite tveksam om det var "dumt nog" för att inte missförstås (dvs tas för sanning), och det balanserar definitivt på gränsen.

  SvaraRadera