lördag 30 april 2011

Houhai, 后海


Av Beijings olika nöjesdistrikt är Hou Hai 后海 det vackraste.

Nu är namnet lite vilseledande, för Houhai är egentligen sjön nordväst om det som i folkmun kallas Houhai dvs området runt sjön Qianhai 前海. Här är det helt fulla av barer och restauranger. I princip hela strandremsan runt sjön och även en bra bit upp kring Houhai ligger barerna och restaurangerna tätt ihop.

Jag har inte räknat, med jag gissar att det är en bra bit över 100 barer längs vattnet. Miljön är riktigt trevlig då nära på alla ställen har utsikt över sjön. Jag skulle uppskatta att ungefär hälften av barerna har live-musik och det är en sak som utmärker Beijing's bar-miljöer. Jag har inte upplevt en så utbredd "live-kultur" i någon annan stad.

Det är inte billigt här. Ölpriser på 30 RMB och uppåt är vanligt och drinkar kan kosta 50 RMB eller mer. Man får betala för miljön. En del ställen tillämpar även den fåniga regeln att man måste beställa "helrör" för att få ett bord, men de är lyckligtvis inte så många. De dyraste ställena är i sydvästra kanten av sjön, dvs där taxibilarna normalt släpper ev en om man säger "Houhai".

Naturligtvis kan man enligt Kinesisk standard även hyra trampbåt och cirkulera på sjön vilket är lite småtrevligt.

Houhai 后海 ligger väldigt centralt innanför andra ringvägen precis norr om Beihai-parken 北海.

Skymningsbilder från Houhai. Hela sjöns strand är fylld av barer och restauranger. Vacker miljö för fest.

De röd-markerande områdena är där barerna ligger som tätast runt sjön. Ca 2 000 meter nöjesliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar