fredag 20 april 2012

Getting Down to Business


Jag har ju hittills i bloggen inte berört så mycket vad jag egentligen gjort i Beijing denna senaste resan, och det är knappt jag kommer göra det nu heller, men jag kan i alla fall berätta lite:

Syftet med resan har varit att försöka utvidga min verksamhet, dvs Bairuilong AB, mot uppdrag som har mer direkt koppling mot Kina än vad jag hittills jobbar med. Jag vill ju även få affärsmässig valuta för min språksatsning. ;-)

Av de möten jag haft nu i Beijing är det i alla fall ett case som kan ge konkret jobb nu i närtid, och i skrivandets stund funderar jag på om jag ska anställa personal för att driva detta projekt då jag själv inte har möjlighet på grund av att jag har fullt upp med befintliga uppdrag.
I affärsvärlden är man alltid "hemlig" innan någonting är helt klart, vilket kanske kan uppfattas lite fånigt, men det är helt enkelt cotym att man håller tyst om preliminära affärsförbindelser så länge de är just preliminära, vilket naturligtvis inte är så konstigt. Jag hoppas jag får anledning att återkomma i ämnet och då kunna skriva mer detaljer.

Resan har dock inte bara varit jobb, utan jag har även hunnit njuta lite av Beijing också vilket kanske framgått i andra inlägg.

6 kommentarer:

 1. Tack för många tips. Bra och informativ blogg! Jag hoppas du kan hjälpa mig med denna fråga som många kineser bosatta i Beijing gått bet på. I Cultural Palace of Nationalities i Xidan (nära hotell Minzu) fanns en inomhusmarknad av outlet-karaktär där det gick att hitta kläder i siden, cashmere och andra bra kvaliteter. Oftast udda storlekar med bortklippt märke för att fabrikatet inte ska kunna avslöjas. Jag har besökt den vid flera tillfällen. Den var inte permanent men relativt frekvent, ofta en vecka åt gången. Senast jag besökte den var för 3-4 år sedan. Kan du möjligtvis veta var den flyttat.

  SvaraRadera
 2. Anonym,

  Dessvärre är mitt svar mycket enkelt: Nej

  mvh

  SvaraRadera
 3. Elisabeth

  Tack så mycket!

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Vilket affär tycker du finns möjlighet mellan Sverige och Kina?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krister

   Frågan är så allmänt ställd så det är inte lätt att svara på den, men det är ingen tvekan om att det finns stora möjligheter i nära på alla branscher.

   Mvh

   Radera