torsdag 19 april 2012

Renoveringen av Mandarin Oriental Hotel


I samband med det kinesiska nyårsfirandet för 3 år sedan så brändes Mandarin Oriental Hotel ner som ligger precis jämte spektakulära CCTV Headquaters. (Nu har jag lärt mig att den nerbrända byggnaden med Mandarin Oriental Hotel egentligen heter Television Cultural Center dvs förkortat TVCC.)

Efter långdragna undersökningar kom man tillslut fram till att byggnaden inte fick några strukturella skador efter branden, och man beslutade att återuppbygga den till sitt ursprungliga utförande.

Under lång tid har man sett hur fasaden på byggnaden bit för bit har plockats ner, och när jag nu efter en tid i Sverige är tillbaka i Beijing så är det trevligt att se att man äntligen börjat lägga på den nya fasaden igen. Det kommer nog att bli en fin byggnad tillslut. Dock har jag inte hittat någon information om tidpunkt för nyinvigning.

Till vänster syns den pågående renoveringen av TVCC (Mandarin Oriental Hotel) som nu äntligen börjar få på sig sin glänsande fasad igen efter att i tre år varit ett utbrännt "spök-torn".
(Till höger i bilden står CCTV)

CCTV från nordost. I högerkant på bilden syns lite av den pågående renoveringen av "TVCC".

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Först måste jag säga, vilken otroligt bra blogg! delar verkligen ditt intresse för kina, är i maj på väg tillbaka dit med min fru för några dagar.
  Har hittat massa spännande nya shoppingtips och andra tips i din blogg, känns väldigt kul!
  Har du varit på marknaden mittemot Zoo? är den bra? har du något speciellt hus du rekommenderar där, verkar vara rätt stort område

  www.echinacities.com/beijing/city-life/shopping-frenzy-at-beijing-zoo-market.html
  André

  SvaraRadera
 2. Andre,

  Tack för dina smickrande kommentarer.

  Ja, jag har varit på "Zoo-marknaden", men det var många år sedan. Då var den en i den stora mängden och jag tycker inte den sticker ut speciellt, men den brukar räknas som billig, även om jag inte tror prisskillnaden är så dramatisk mot andra ställen. Jag anser inte man ska åka extra för att besöka den, utan passa på om man ändå är på djurparken.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack för snabbt svar! då vet vi, ska nog ist testa jättevaruhuset som du tipsat om ist, det kändes spännande med ngt nytt.
   /André

   Radera