måndag 22 augusti 2011

Alternativ till dyrt visum från SverigeMin goda vän och bloggkollega Stefan har det utmärkta förslaget att man i stället söker sitt visum från Hongkong vilket är betydligt billigare. I dagens penningvärde kostar ett turistvisum ca 130 SEK i Hongkong (mot 785+porto i Sverige). Räknat på bara två personer som skickar sin ansökan rekommenderat blir skilnaden över 1 400 kr.

Stefan har även skrivit en mycket detaljerad guide som bokstavligen beskriver varje steg du behöver ta för att söka ditt visum i Hongkong så det finns inga möjligheter att misslyckas. ;-)

Naturligtvis får man bara ekonomi i denna lösningen om man ändå hade tänkt åka till Hongkong i kombination med fastlands-Kina, men det har man ju all anledning att göra då Hongkong är en otroligt "matcho" stad. Räkna med att stanna fyra dagar för att få det allra billigaste visumet.

Hongkong's berömda skyline som man kan passa på att besöka på sin väg mot fastlands-Kina, och då även spara grova pengar på Visum-kostnaden.

4 kommentarer:

 1. Nu kostar det ju dock endast 220 kr för ett visum i Sverige om man tar sig en resa till "matcho" staden Göteborg :D, kostar antagligen lika mycket i Stockholm. Går bra om man känner någon bekant som skall dit med, man behöver inte själv vara på plats.

  SvaraRadera
 2. Kingen

  Ambassaden i Stockholm tar inte längre emot ansökan gällande "ordinarie pass".
  Om man tillhör upptagningsområdet för Göteborg, så visst kan alternativet att spendera fyra dagar i Göteborg vara lika spännande som fyra dagar i Hongkong. ;-)

  Se denna länk (med kommentarer)
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2011/04/nya-rutiner-och-priser-for-visum-till.html

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Gammal artikel men aktuell för mig då jag ska åka till Kina en månad. Det blir lite krisigt att söka om visum hemma i Sverige då jag ska till 3 andra länder innan.
  Så jag funderar på att söka om visum i Hongkong men hittar nästan ingen information alls om detta och länken du har skrivit om ovan fungerar inte. Är detta inte längre något som går att göra eller vet du något om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maja,
   Jag är dessvärre inte alls uppdaterad på hur det fungerar att söka visum från Hongkong. Dock skulle jag bli förvånad om det inte fortfarande går. Däremot är det fullt tänkbart att det blivit lite krångligare de sista åren.
   Lycka Till!

   Radera