Som tidigare nämnt så är Houhai 后海 både en av de finare men även en av de dyrare bar och restaurangdistrikten i Beijing. Läs mer detaljer om Houhai här.
Även om man har råd att betala är det ju alltid irriterande att betala för mycket, och nästan alla restauranger och barer kring Houhai (Qianhai) är just fånigt dyra. Vill man hitta prisvärda ställen gäller det att spana efter de restauranger dit de "vanliga" Kineserna går. Lite här och där bland alla dyra ställen finns det faktiskt prisvärda alternativ.
Nedan följer tre bra, klassiska och prisvärda restauranger som alla ligger kring sjön och är genuint Kinesiska, fast med olika inriktning. Sitter man kvar på dessa restaurangerna och dricker öl efter maten blir det klart billigare än på de närliggande barerna, men kanske inte den rätta barkänslan.
❏ Hongyuan South Gate Meat In Hotpot 宏源南门涮羊肉 ("NanMen Hotpot")
Detta är en klassik Hotpot-restaurang (fondeu) och har man inte ätit Kinesisk Hotpot innan kan detta var en bra premiär-restaurnag.
❏ Kaorouji 烤肉季
En Muslimsk (Kinesisk) barbeque-restaurang som naturligt vis är specialiserad på just grillat kött.
Ja, de har även alkohol.
❏ Kejia 客家酒楼
En klassisk etnisk Hakka-restaurang som har ett stort urval av blandande rätter. Min favorit här är marinerad anka.
Översiktsbild över Houhai (egentligen Qianhai) där tre prisvärda klassiska restauranger är utmärkta.
Kejia är fin - observera att maten främst kommer från Hakka-folkets kök!
SvaraRaderaJojje,
SvaraRaderaTack för förtydligandet.
...och Google lärde mig precis att "Kèjiā" är mandarin-uttal för "Hakka" 客家, vilket gör det hela glasklart.
vad gör du i kina igen? Du har fortfarande inte avslöjat det...
SvaraRaderaAnonym
SvaraRaderaDet är något mycket stort och dramatiskt på G...
Det får bli en "cliffhanger" för den trogna läsaren att vänta på. ;-)
En fråga: på hotell i Peking-vilket typ av adapter behövs?
SvaraRaderaLars,
SvaraRaderaVanligen ingen alls. Nu är det så bra att jag redan skrivit en artikel i ämnet. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.se/2011/06/behovs-det-adapter-i-kina.html
Mvh