torsdag 28 januari 2010

Besöksstatistik


En mycket stor del av alla som publicerar något uppskattar att få många läsare, och detta gäller naturligtvis även för bloggskrivare. Massor av lättillgänglig besöksstatistik går att hitta för de bloggare som registrerat sig på någon av alla sidor som finns på nätet med "blogg-top-listor".

Det finns flera olika sätt att räkna besökare och jag ska inte här tråka ut er med teorierna bakom, med jag är mycket glad att konstatera att jag har en stadig ökning av läsare. Jag närmar mig nu 700 läsare per vecka. (enligt Susnet) Detta är ingenting i jämfört med proffsbloggare typ Alex Shulman (som har några hundratusen läsare), men jag är mer än nöjd ändå.

Om man granskar den statistik som finns på "blogg-listorna" för Svenska bloggar så brukar min blogg placera sig ungefär enligt följande beroende på hur man filtrerar:
# Bloggar med inriktning mot Kina: 1:a plats
# Bloggar med inriktning mot resor/turism/utlandsboende: 30-50/plats
# Samtliga bloggar: 1000-1200/plats

Antal besökare per vecka på min blogg sedan maj 2009 till idag (januari 2010). Statistik enligt Susnet. Nu snart 700 läsare/vecka och en ökningstakt med ca 70 nya läsare/månad.

7 kommentarer:

 1. Betydligt mer intressant än Alex Schulmans blogg.Började läsa när "Älskade Beijing" somnade in och har fortsatt efter det. Mycket informativ och rolig att läsa - hade nytta av en hel del tips när jag var i Beijing i augusti förra året. Vore ju bra om du stannade kvar och rapporterade..."Vår man i Beijing..."
  2000-talets Hans Grankvist?

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare. Kristeribeijing håller hög klass och förgyller dagarna.

  SvaraRadera
 3. Tjena:) Har också följt din blogg en tid, bra och intressant läsning.

  Jag studerar själv för närvarande kinesiska på Bejing Language & Culture University。 北京语言大学

  Tänkte bara höra och jämföra lite med dig, jag har studerat en termin. September-january och har nu vinterlov. Man börjar kunna klara av vardagen riktigt bra nu efter drygt 3,5 månaders studier.(Hade inga förkunskaper då jag kom hit)

  Något jag dock väldigt ofta blir fruktansvärt frustrerad på är att jag fortfarande har så förbaskat svårt med hörförståelsen.
  Det känns som om jag har en bit ifrån att kunna föra en vanlig konversation med en pekingbo, än så länge är det mer eller mindre en envägs konversation, det räcker med så lite som att dem säger något lite mer avancerat för att jag inte ska förstå någonting vilket sedan medför att hela konversationen faller platt.

  Jag vill i min enfald tro att det beror på att jag inte lärt mig tillräckligt med "kopplingar" än så länge för att förstå innebörden av vad som sägs... Att titta på TV & radio är också fortfarande ett stort frågetecken, man förstår vissa meningar, kanske ibland även vilket ämne dem pratar om, men i det stora hela är det svart....

  Hur har du upplevt hela din språkliga utvecklings process från start till där du står idag?

  SvaraRadera
 4. Jag kan ju tycka att det inte är så konstigt att du har så många läsare.
  Det beror ju på att din sida är så BRA och att det alltid finns något för alla.

  Hoppas att du får utreseförbud = )

  SvaraRadera
 5. Alex Shulman är en tönt, det är inte du.

  SvaraRadera
 6. Jag tackar och bugar för alla uppmuntrande kommentarer! Jag har inget planerat slutdatum så det är risk att jag stannar kvar här ett bra tag till.

  @Steffe
  Jag känner precis igen mig i din beskrivning. Klicka på etiketten "Skola" så kan du läsa om mitt elände som jag gick genom med hörförståelsen. Nu har jag tagit mig förbi det värsta, och hörförståelseproblemet har börjat släppa, även om det fortfarande är svårt.

  Lycka Till!

  SvaraRadera
 7. Bra koncept och underhållande blogg!

  Fortsätt i samma stil så kommer du snart vara uppe i det dubbla.

  /D

  SvaraRadera