söndag 10 januari 2010

Läckert Helstekt Lamm


Beijing är full av små speciella restauranger med olika specialiteter. Ofta kan det var svårt för en västerlänning att "komma åt" dessa restauranger både på grund av att de kan vara svåra att fysiskt hitta dem, och att om man väl hittar dem så kan man inte beställa, då man inte förstår menyn eller kan prata med personalen. Man måste helt enkelt ha en Kines med sig.

En Kinesisk bekant tog mig till en restaurang som specialiserat sig på grillat lamm, och där fick man en egen liten grill på bordet, och så ett helt rått får-ben på ett grillspett som man sedan grillade framför sig. I takt med att ytan blev grillad skar man bort skivor och åt. Man fick även några kryddblandningar att doppa köttet i. Mycket delikat!

Just denna restaurangen heter 又一腿 (Yòuyītuǐ) och ligger uppe i norra Beijing i上地 (Shàngdì) norr om 5:e ringvägen på gatan 清河中街 (Qīnghézhōngjiē). Försök inte hitta den om du inte är riktigt äventyrlig, men det finns liknande "guldkorn" överallt i staden.

Nu håller får-benet på att få lagom färg....

...och här skär jag bort det delikata köttet.

3 kommentarer:

 1. Som vanligt så får jag ett sug att åka över till landet i Öster för att få tillbringa en vecka med att prova på ny mat... ;o)

  SvaraRadera
 2. Du är så välkommen hit så ska vi äta roliga saker!!

  See:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2009/07/att-ata-hund-och-orm.html

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om jag skulle våga äta kött på det där sättet.. Ser ohygieniskt ut!

  SvaraRadera