lördag 9 januari 2010

Expat - info


Det finns några stycken tidningar i Beijing som vänder sig till oss Expat's. Dessa tidningar är fulla med info om vad som händer i Beijing. De innehåller all tänkbar info om stadens restauranger, shoppingcenter, SPA/Massage, boende, event mm mm.

Tidningarna är gratis, och man hittar dem i vad jag kallar "väst-restauranger" och barer, och enklast är att kliva in på Starbucks och hämta en. (Starbucks största fördel, om ni frågar mig)
Är du i Beijing och inte har hela programmet fastslaget, så kan jag definitivt rekommendera att ta en titt. Det finns så mycket bra som är "omöjligt" att hitta utan att läsa om det.

Jag läser dessa tidningar med spänning varje gång de kommer ut huvudsakligen för att hitta nyöppnade restauranger, vilket det är ganska många varje månad.

De tidningar som jag tycker bäst om är:
CITY Weekend - http://www.cityweekend.com.cn/beijing/
Kommer ut var tredje vecka, och finns även i versioner för Shanghai och Guangzhou.
Ganska lättsam och trevlig. Innehåller i princip "allt"

the Beijinger - http://www.thebeijinger.com/
Månadstidning. Ganska mycket i samma stil som City Weekend, men lite "tyngre" i stilen.

agenda - http://www.agendabeijing.com/
Treveckors utgåva. Som en lite mindre variant av the Beijinger fast med fokus på vilka event som händer varje dag. Har även karta och en liten språkdel i slutet.

Dessvärre så brukar inte de "rent kinesiska" ställena annonsera så mycket i dessa tidningar, så söker man traditionellt Kinesiskt utbud är det bättre att leta någon annan stans.

Några bra gratistidningar som vänder sig till västerlänningar boende i Beijing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar