lördag 23 januari 2010

Överdos!


我感冒了!Jag är förkyld!

Har åkt på en kraftig förkylning så näsan är helt täppt, ont i halsen och huvudvärk. Inget konstigt med det, men det är lite roligt att se hur alla Kineser försöker överträffa varandra med att ge mig den ena medicinen konstigare än den andra för att rädda mig.

Tre olika personer har gett mig häxbrygder som jag aldrig sett tidigare. Först gav min "språkkompis" mig en trögflytande svart sörja som smakade som tjockt kaffe som var tvunget att drickas mycket varmt. Min lärare kom med en liten kufisk medicinburk som jag skulle suga i mig med ett sugrör. Sedan kom städdamen på hotellet med något svart klumpigt som skulle lösas upp i varmt vatten, och det smakade som något märkligt te.

Jag gick faktiskt även till apoteket, och de slängde till mig tre lådor med nya preparat. Utöver detta har jag även fått diverse "halstablett"-liknande piller.

Allt detta under de senaste 48 timmarna, så jag kan inte riktigt bedöma om det fungerar ännu. Kanske är det inte helt optimalt att mixa alla dessa trolldrycker.

Jag har inte så mycket erfarenheter av Kinesisk medicin, men det jag har sett har varit imponerande. För några år sedan var Ping och jag i New York och Ping åkte på någon lustig åkomma så hon fick bölder på hela kroppen. När vi insåg att det verkade allvarligt åkte vi till Chinatown och köpte några svarta piller, och dagen efter vad bölderna borta, och Ping i toppform igen.

Städdamen gav mig klumpen till vänster, som efter att lösts upp i varmt vatten blev en brunaktig sörja som jag drack.

Min lärare gav mig denna märkliga medicin som jag sög i mig.

..och apoteket slängde till mig dessa askarna, och nu kämpar jag med att försöka förstå instruktionen.

2 kommentarer:

  1. Var medveten om att de kommer att ge dig dubbelt så stark medicin också, eftersom du är västerlänning och de anser att du behöver större doser!

    SvaraRadera
  2. Krya på dig! Alla är rädda för dig, verkar det så. Man vill inte bli smittad kinaförkylning. Haha!

    SvaraRadera