tisdag 22 februari 2011

Familjen anländer


I går var jag på flygplatsen och mötte dotter Ammie och mina föräldrar som anlände Beijing.

Mina föräldrar får ursäkta, men det är Ammie jag har saknat mest. Nu har vi inte träffats sedan jul, så jag har verkligen saknat henne. Det är inte lätt att vara på andra sidan jorden när man har en så speciell dotter i Sverige. Eftersom både mina föräldrar och Ammie varit här förut så behöver vi inte stimma runt på de vanliga "turis-måste"-platserna, utan vi ska förhoppningsvis ägna en vecka åt lite lugnare aktiviteter.

Framåt eftermiddagen började "gamlingarna" bli trötta, så vi satte dom på en taxi till hotellet, och jag och Ammie begav oss mot gatan där alla tuffa Kinesiska ungdomar handlar, nämligen gatan Xidan 西单.

"Ja Ammie, du får köpa vad du vill"
Så blir man när man är Pappa på distans. Tur nog fört min plånbok så fick vi det trista beskedet på Apple Store att just nu är iPhone 4 slut i Beijing.
(Vi får se om vi kanske kan lösa det problemet på annat sätt senare. Det finns ju andra kanaler)

Vi gick in i en gigantisk marknad som tydligen var rena drömmen för en dotter som snart är 13 år. Hon började med att göra nagelbehandling, och därefter gick hon lös på affärerna med läppstift, örhängen och allt annat som man gillar i den åldern.
"Ja Ammie, du får köpa vad du vill"
"Ja Ammie, du får köpa vad du vill"

Det ska bli en mycket trevlig vecka.

Ammie och mina föräldrar på Beijing's flygplats. De har varit mycket saknade.

Ammie shoppar loss i ett av alla shoppingcenter i Xidan efter att vi skickat hem pensionärerna.

Xidan 西单 i kvällsbelysning. (Joy City 大悦城)

4 kommentarer:

 1. Oj!

  Kan du sakna mig lite? (skulle behöva lite nya kläder...)
  Vilken lyx det måste vara för henne att få gå lös i shoppingen!

  ;-)

  Härligt med dottern på besök, njut!

  SvaraRadera
 2. Apple verkar tyvärr inte lyckas hålla uppe produktionen i samma takt som kineserna köper iPhone 4. "No supply" har det varit på kinesiska apple online store ända sedan lanseringen många månader sedan.

  När man går på stan så upptäcker man dock att det är en mycket populär telefon. Jag tror jag sett flera familjer där både mamma, pappa och barn har sin.

  SvaraRadera
 3. Enligt burikschefen kan han få hur många som helst. Inga problem med produktionen. Dock gör sig en hel del personer en rejäl hacka av att köpa loss lurar och sälja genom andra kanaler. Be att få prata m chefen (John, för de två butikerna i Beijing) om ni behöver en lur. Tror nog att han hellre säljer till seriös slutkund än till svarta marknaden...

  SvaraRadera
 4. Åh, ha det så härligt med dottern och skäm bort henne ordentligt =)

  SvaraRadera