torsdag 24 februari 2011

Toys City


Toys City 红桥天乐玩具市场 är en leksaksmarknad som ligger taktiskt placerad jämte en av de stora turistmarknaderna i Beijing, nämligen precis bakom Pärlmarknaden. Denna marknad påminner i stilen om de vanliga turistmarknaden fast huvudprodukten är naturligtvis leksaker.

Toys City är i fyra plan, men planen är inte speciellt stora, och det är även försäljning av konst och kontorsprylar så det är inte så vansinnigt mycket leksaker, men antagligen tillräckligt stort för de flesta. Om man är på Pärlmarknaden och har barn med sig så kan det kanske vara ett trevligt avbrott för barnen att shoppa leksaker en stund så då kan man bryta av med någon timme i leksaksmarknaden.

Som alltid så är det pruta som gäller, men miljön är lite mer civiliserad än i de stora turistmarknaderna och utropspriserna är inte helt absurda.

Själv tycker jag att de radiostyrda helikoptrarna är de roligaste prylarna här. De finns i en massa olika kvalitetsniver och prislägen.

Toys City är INTE att förväxla med Beijing International Toys City 北京国际玩具城 som är betydligt större med över 1 000 olika affärer. Jag får återkomma med ett reportage härifrån i framtiden när jag fått ett bra tillfälle för ett besök.

Entren till Toys City precis bakom Pärlmarknaden (sydöstra hörnet)

Radiostyrda helikoptrar. Är man uppmärksam så kan man de en helikopter i luften på bilden.

Ett litet urval av alla leksaker som finns på Toys City. Inte jättestort, men ändå betydligt större än en "vanlig" leksaksaffär.

1 kommentar:

  1. thanks for this information . , in these days playing with rc cars have become a hobby everyone wants to get one.
    but i think electric Radiostyrda Bilar are the best in giving someone as a gift .
    they are easy to drive and maintain in good condition.

    SvaraRadera