tisdag 31 augusti 2010

Nytt kontor


En man i min ställning (dvs styrelseordförande och ägare av en betydande Kafé/Bar-rörelse i Beijing) måste ju naturligtvis ha ett värdigt kontor varifrån jag kan sköta mina affärer. Nu är det dessvärre så att jag inte har så mycket plats på mitt "Penthouse" i Dongyuan Mansion 东源大厦 i Wudaokou 五道口 där jag har mitt Kafé, så kontorsbiten har hittills varit lite eftersatt.

Men - nu har jag hittat en lösning.

Det finns ett avskilt hörn i mitt Kafé som är lite svårt att inreda med stolar för gäster, så jag har varit lite driftig och byggt om det till kontor. Helt perfekt med ett stort fönster i bakre väggen där jag från 6:e våningen har järn-koll på folklivet i Wudaokou's centrum och tunnelbanestation. Jag har byggt ett litet temporärt staket in mot den publika delen av Kaféet för att markera min privata area. Sedan har jag gjort det lite trivsamt med kuddar och ett litet akvarium.

Perfekt! - och det är här jag nu sitter och skriver detta inlägg.

Mitt flådiga kontor på MiMiShan CoffeeBar. Notera utsikten i bakgrunden ner mot en av Beijing's mera livliga, eller iallafall mest kaotiska, korsningar.

7 kommentarer:

 1. Ser rikigt mysigt ut! Posta gärna fler bilder av caféet.

  SvaraRadera
 2. Jag sätter upp ett "Hemma Hos"-reportage på att-göra-listan.

  SvaraRadera
 3. men gud vad kul med eget cafe, jag var i beijing förra året i maj det var så otroligt kul vill tillbaka igen men får spara cash först.
  hur länge har du bott där?

  SvaraRadera
 4. Totalt har jag har bott här över två år, fast i två olika omgångar. Först jobbade jag här 2006, och sedan kom jag tillbaka i maj 2009 och har bott här sedan dess.

  SvaraRadera
 5. Hur ser det ut i en sådan rörelse med tanke på anställningsformer, arbetsmiljö, facklig påverkan osv. Har det varit smidigt att dra igång rörelsen ur de aspekterna?

  SvaraRadera
 6. @Tony
  Jag antar att du menar mitt Kafé så jag svarar utifrån det.

  Anställningsformen är lite luddigare än vad du skulle förespråka tror jag, dvs Inga paragrafer. Avtalet är ungefär "anställd"
  Arbetsmiljön är fantastisk. Härlig utsikt över Wudaokou centrum i luftkonditionerad lokal och en helt perfekt chef.
  Den fackliga påverkan är jag helt befriad ifrån, och det har jag mycket lätt att acceptera ;-)
  Dvs - ur dessa aspekterna har det varit smidigt att starta.

  En effekt som följer de lösa anställningsformerna är att personalomsättningen i Kina är mycket hög. Som anställd vill man ständigt byta jobb för det bedöms som den bästa vägen att klättra i lönenivåerna.

  När jag är inne på ämnet så kan jag tillägga att jag tidigare här i Kina jobbade på att stort multinationellt företagg, och där var det anställningsformer som mycket mer liknade det som vi är vana vid i västvärlden.

  SvaraRadera